Rehabilitatsiooniprogrammi üheks oluliseks osaks on töökasvatus, mis paneb aluse meeste suutlikkusele edasises elus edukad olla. Elementaarne on töö igapäevavajadusi katvate tegevuste vallas - elukeskkonna eest hoolitsemine, toitlustus, koristamine, küla arendamine - kuid enamuse töökasvatuse baasiks on siiski puidutööstus.

Töökasvatuse eesmärgiks on taastada või alles luua meestel tööharjumus, õpetada tööeetikat, tööprotsessi käigus kerkivate probleemide lahendamist töökollektiivis, kohusetunnet, tööohutusest ja muudest reeglitest kinnipidamist. Töötatakse keskmiselt kuus tundi päevas, vastavalt iga mehe füüsilistele võimetele ja oskustele.

Toodame ehitusmaterjali, juurviljakonteinereid, kaubaaluseid, küttepuid ja teeme ka muid tellimustöid.

Tööstuses valmistatud toodangu müügitulust katame igapäevaseid programmiga seotud kulusid. Meie eesmärgiks on kasvatada oluliselt tööstuse mahtu ning arendada uusi projekte, et suudaksime müügituluga katta enamuse rehabilitatsioonitöö kuludest. Tööstuse arendamine võimaldab vastu võtta ja aidata ka suuremal arvul abivajajaid Lootuse Külla.

Tellides Lootuse Külalt erinevat toodangut, toetad sa meil tehtavat võõrutus- ja rehabilitatsioonitööd, sa annad meile võimaluse aidata rohkem mehi ja toetad programmi läbinud ja sõltuvusest lahti saanud meeste perekondi. Sinu tellimust täites saavad mehed omandada tööharjumusi ja arendada oma tööoskusi, mis on neile hädavajalikud eelseisva töö- ja pereelu rajamisel.

2011. aastal liitus Lootuse Küla rehabilitatsiooniprogrammiga 36 meest. Edukalt lõpetas programmi 14 meest, mis on läbi aegade suurim numbriline tulemus meie töös. Lisaks on tänaseks 2011.a. vastuvõetutest lõpetanud 1 mees ning 7 meest 2011.a. liitunutest jätkavad programmi koos tänavu liitunutega.

Kõige enam teeb meile rõõmu, et üle 70% programmi lõpetanud meestest elab head ja korralikku elu. Neil on töö, nende suhted lähedastega on taastumas jne. Soovime nendele meestele jõudu edasi minna!

Kontakt:
MTÜ Lootuse Küla
Laitse, 76313 Harjumaa
Viljam Borissenko - tegevjuht
Telefon: +372 671 6198
Mobiiltelefon: +372 56 633 804
viljam@lootusekula.ee
Aleksander Ivanov - saekaatri juhataja
Saekaater mobiiltelefon: +372 56 330 348
info@lootusekula.ee