Kui Tiiu Koll, üks tantsijatest, hommikul oma termomeetril külma -34°C nägi, oli ta esialgu jahmunud. Kas tõepoolest toimub kõik plaanipäraselt? Rühma juhendaja, Anneli Karma, võttis seejärel ühendust tantsupeo peakorraldajaga ning sai kinnitust, et midagi külma tõttu ära ei jää. Istuti üheskoos bussi ning võeti ootusärevuses suund Viljandi poole.

Hommikupoolikul toimusid õpitoad läti ja vene tantsudest, mis nii mõnelgi paksud talvesaapad polka rütmis tammuma panid. Kuna valmistunud oldi pakases ühistantsimiseks, siis paratamatult olid osalejad sunnitud seljast võtma ühe džempri teise järel. Töötubadest võeti endaga kaasa lõbus tuju, millega suunduti üheskoos osa saama rahvatantsuansambli Tarbatu meeleolukastkontserdist.

Seejärel oligi kätte jõudnud aeg liikuda peotule süütamiseks Pärimusmuusika Aida ette. Pandi end mitmekihiliselt ja soojalt riidesse, süüdati pidulikult tuli ning suunduti rongkäiguga läbi Viljandi südalinna Vabaduse platsile. -22°C külmakraadi, mis tol hetkel väljas valitsesid, ei hirmutanud mitte ühtegi osalistest. Naerusuiselt lehvitati inimestele tänavalt ning ühistantsimise käigus said nii mõnedki punased põsenukid ja ninaotsa või härmas habeme ja juuksed. Sellest ei lastud end aga häirida ning üheskoos tantsiti, naerdi ja ümiseti viisigi kaasa. Repertuaari kuulusid tantsud nagu „Oige ja vasemba", „Kükitamistants", „Mulgi polka" ja paljud teised.

Peale karget ühistantsimist võeti suund taaskord Pärimusmuusika Aida juurde, kus osalejatel oli võimalus kosutada end maitsva mulgipudru ja kuuma teega. Pidu polnud sellega aga veel läbi. Ees ootas siseruumides simman ansambliga Kihnu Poisid, kus vahepalana esinesid külalised välismaalt.

Päev oli täis nalja ja naeru, karget Eestimaa talveilma, palju tantsu ja ühistegemise rõõmu. Meil oli hea meel oma kohaloluga kaasa aidata järjekordsele talvise tantsuime sünnile!