8. klassi õpilased on oma muljeid kirja pannud nii:

Käisime 17. veebrua­ril LOMiga Pärnus Endla teatris vaatamas lavastust „Röövlitütar Ronja“. Saalis olid meie kohad eespool, mis oli väga hea, sest siis nägi hästi näitlejaid ja nende näoilmeid. Lava oli väga häs­ti kujundatud. Ronjat män­gis Kaili Viidas ja Ronja isa Sepo Seeman. Borkat ja Birki mängisid Indrek Taalmaa ja Priit Loog.

Hanna Kata Norma

Etendus algas kohe väga närvekõditavalt ja lärmakalt. Valgustus ja helid olid väga head. Tekkis tunne, nagu oleks laval kõik päris.

Viktoria Kirpu

Kui etendus lõppes, istu­sime meie, lommikad edasi oma kohtadel, et kuulata eri­nevaid fakte etenduse kohta. Näiteks saime teada, kuidas valgusefektidega on võimalik jätta osadest asjadest ruumi­line mulje.

Agnes Alas

Dekoratsioonid tundusid esialgu väga naljakad, sest ma polnud neid just sellis­tena ette kujutanud. Mul­le meeldisid kõige rohkem tötskääbuste kostüümid, need olid väga fantaasiarik­kalt kujundatud.

Viktoria Kirpu

Kaks poissi näitasid mei­le, kui kiiresti nad kostüüme selga panevad. Peale seda tehti meile ringkäik teatrima­jas. Me saime minna lavale ja uurida dekoratsioone. Hil­jem kõndisime läbi ruumide, kus valmistatakse kostüüme ja dekoratsioone. Samuti kõndisime mööda näitlejate garderoobidest.

Hanna Kata Norma

Tervishoiumuuseumis juhatas meid giid. Esimesel korrusel olid igasugused tes­tid, näiteks reageerimistest. Ma proovisin seda ja arvan, et reageerin päris kähku.

Geti Kundla

Tervishoiumuuseumis räägiti inimese siseelundi­test, ohtlikest haigustest ja tubakatoodete kahjulikku­sest. Sai teada, kuidas inime­ne seestpoolt töötab – tavali­selt ei mõtle selle üle.

Kristi Ahjupera

Giid lubas meid ühele näitusele, mis polnud veel avatud, seda sellepärast, et me olime tulnud Tallinnas­se nii kaugelt. Seal olid välja pandud vahakujud sünni­tusest, siiami kaksikutest ja väga paljudest haigustest. Seda oli isegi natuke eba­meeldiv vaadata.

Kristiina Orgusaar

Tervishoiumuuseumis nägime suitsetajate koledaid kopse ning kuulasime, kui­das suitsetajad hingavad.

Sirle Anvelt

Peale muuseumi kõndi­sime Solarise keskuse poole. Tee peal nägime väga ilusaid jääskulptuure.

Kristiina Orgusaar

Peale muuseumikülastust läksime kinno, kus jagunesi­me neljakaupa rühmadesse, sest piletid neljale olid odava­mad. Ma käisin vaatamas 3D filmi „Sanctum“. Oli huvitav vaadata, kuidas tundus, et film on ekraanist eespool ja ka ekraanist kaugemal. Mind ajas natuke naerma, sest ma tegelikult teadsin, et inime­sed on ekraanil, aga tundus nagu oleksid nad minu poole kõndinud.

Kristo Paju

* * * * *

9. klassi õpilased käisid 18. veebruaril, vaatamata käredale pakasele, pidamas koolitundi Türil Ees