Vihmasadu, mis sel päeval eestimaalasi äratas, läks üle mõni tund enne ürituse algust ja see oli hea märk. Kontserdile, kus esinesid Eidapere enda rõõmsameelsed taidlejad ja rahvatantsuansambel Hopsani Märjamaalt, tuli varase alguse tõttu kohale vähe publikut. Eks see andis korraldajatele õppetunni, millega järgmisel aastal kindlasti arvestame.

Raimo Aas oma tabavate kommentaaridega juhatas sisse nii vägikaikaveo, kiikingu, kärutamise kui ka köietõmbamise. Kaksteist mehepoega, kelle seas koolipoissegi, selgitasid välja kõige kõvema vägikaikavedaja. Tugevas finaalrebimises sai Eidapere Jõumehe tiitli endale kohalik mees Meelis Ohu.

Kiikinguvõistluse finaali, kus oli üles seatud kiik aisapikkusega 5 meetrit ning eesmärgiks selgitada välja kiireim kiikuja, võitis selle ala tugev tegija Ants Tamme Eidaperest.

Köieveo Rapla maakonna lahtiste karikavõistluste rändkarika sai aastaks enda hoida võistkond Õllesõbrad, kus mehi nii Järvakandist kui ka Eidaperest. Teisele kohale tõmbasid end Eidapere Juntraksi mehed ning kolmandaks platseerusid Vändra Karupojad.

Kärusangad haarasid sel aastal kümme meest. Igaüks neist oli võtnud nõuks kärutada kas siis oma või sõbra naist. Võistlused kujunesid lausa rahvusvahelisteks, sest kärutamisest võttis osa ka Šotimaalt Eestimaad väisama tulnud profist mäesuusataja.

Uue rajarekordi ning rändkarika omanikeks said Janeli Vardi ja Veigo Vilbas. Aeg 29,82 sõideti välja tugevas konkurentsis teise koha omanike Liisa ja Dmitri Langiga. Kolmanda koha auhinnad ning medalid said väljateenitult endale Kristina ja Eeri Zaitsev.

Suur kummardus kõikidele heatahtlikele inimestele, kes tulid ja nautisid meie eestvedamisel Kassi- Võllimäel toimunud ettevõtmist. Eriline tänu kuulub suurtoetajatele, kes ürituse õnnestumisele tugeva õla alla panid: Adelante Tellingud OÜ, Tavex OÜ, Trakmets OÜ, Ingle AS, Kehtna Vallavalitsus, Medarbalt OÜ ja Tamme Talu. Tänud ka teile, väiketoetajad! Toetajate ja osalejate auks toimus õhtul meeleolukas ilutulestik.

Kui töö tehtud, tuleb alati leida aega ka pidutsemiseks. Ja mis jaanilaupäev see ilma lõkke ja tantsuta ikka on! Tantsida ja meelt lahutada sai ansamblite Spido ja Hellad Velled saatel varaste hommikutundideni.

Kohtumiseni 2012. aasta jaanilaupäeval Eidaperes!