Sirle Reinholm

 
Kadri Vaher:
Kui meie direktor õpetajate infotunnis Jüri kooli õpetajatevahetuse ideed tutvustas, mõtlesin kohe, et ma tahan osaleda. Ja nüüd tunnen, et õigesti tegin. See tore projekt andis mulle võimaluse korraks oma tööst kõrvale astuda ja uudistada naaberkooli igapäevaelu. Eks terviklikuma pildi saamiseks oleks pidanud kauem vahetuses olema, aga natuke aimu sain ikka. Vahetus mõjus värskendavalt, tekitas veidike ärevust ja uudishimu.
Ja ärevust ei jagunud ju ainult mulle, ka minu õpilastele oli see põnev kogemus. Minu kolmandikud olid üsna põnevil, samas ka murelikud - "Õpetaja, kas sa tuled ikka tagasi?"

Õpetajale ei ole esinemine teatavasti raske töö, aga kui võrrelda võõra kooli klassi ees seismist ja oma kodukooli õpilastele tundide andmist, siis mil määral erineb võõra kooli klassi ees seismine?

Sirle Reinholm: Eks muidugi väike erinevus on: hommikune töölesõit oli pikem ja tee oli ikka võõras, maja oli teine, kolleegid olid teised ja muidugi lapsed olid teised. Kuid kõige tähtsam - õpetamine, oli ikka sama. Lapsed võtsid mind väga hästi vastu ja tundsin end seal väga koduselt.

Kadri Vaher: Töötan koolis juba 4. aastat ja olen end klassi ees alati hästi tundnud nagu kala vees, aga uues olukorras on ikka pisut sabin sees ja veider kohmakus kipub ligi hiilima. Võõraid lapsi õpetades on takistuseks see, et ei tea ju mida oodata. Eks igas klassis on lapsi, kellel on justkui koodlukk peal, koostööle meelitamiseks pead oskama õigeid nuppe vajutada. Lapsed tulid riburada pidi klassi näol naeratus ja silmis uudishimulik pilk "Ahah, et selline sa siis oledki!" Päev sujus rahulikult ja lapsed olid vahvad, nutikad ja lõbusad. Ka naaberklasside õpetajad käisid juttu tegemas ja olid vahetusest teadlikud.

Kas oli midagi Vaida koolist ka oma kodukooli tarkusena kaasa võtta?

Sirle Reinholm: Otseselt ma midagi kaasa ei võtnud, kuid tõdesin, et hinnata seda, mis sul on, tuleb vahest ära käia. Samuti sain endale uue toreda kolleegi Kadri, kellega loodan tulevikus kindlasti koostööd jätkata. Mina olen ülimalt rahul, et selline võimalus meile pakuti ja kindlasti kasutan seda võimalust ka edaspidi.

Kadri Vaher: Tänu vahetuspäevale sain mõne asjaliku idee võrra rikkamaks. Paar mängu, mida tundides läbi viia ja veel ühtteist. Mind üllatas, kui väike oli õpetajate huvi vahetusvõimaluse vastu. Minu arvates võiks selline projekt korduda igal aastal.