Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul töötab vallavalitsus igapäevaselt selle nimel, et noortel peredel ei oleks muret lasteaiakoha pärast. Samuti on eesmärgiks, et iga lapsevanem saaks oma lapse kodulähedal asuvasse heade õpitingimustega kooli õppima panna.

Peetri alevikus, mis on viimastel aastatel kasvanud elanike arvult kõige kiiremini, alustab sügisel tööd laiendatud 360 - kohaline lasteaed ja 2014. aasta sügisel valmib veel Peetris

180 -kohaline lasteaed. Uut 240- kohalist lasteaeda hakatakse järgmise aasta alguses  ehitama ka Jürisse, kus juba töötab 3 lasteaeda. Vallavanem usub, et arvestades täna tehtavaid ja planeeritavaid jõulisi investeeringuid ei ole hiljemalt kahe aasta pärast Rae vallas enam lapsevanematel muret lasteaiakohtade pärast, mis on seni ülimalt kiire rahvastikukasvu tõttu olnud vallas suurimaks probleemiks.Vallavanem julgustab kõiki veel mitte valda sissekirjutatud elanikke end registreerima valla elanikuks, sest sissekirjutus võimaldab saada erinevaid pere - ja sotsiaaltoetusi ning sissekirjutuse kaudu saab aidata kaasa koduvalla arengule, kuna füüsilise isiku tulumaksust laekub  11,57 protsenti selle omavalitsuse eelarvesse, kuhu on end inimene sisse kirjutanud.