Vaba aja veetmise soovide seas pälvis vaieldamatu liidrikoha nii laste (32 vastajat) kui ka täiskasvanute (53 vastajat) puhul ujumine. Täiskasvanute vaba aja huvide osas joonistusid välja 6 peamist huviala, milleks olid ujumisele lisaks „rahvaülikooli" loengud, tantsuring, jalgpall, aeroobika ja jõusaal koos juhendajaga.

Laste vaba aja veetmise osas domineerisid tavapärased pallimängud ning tantsuringis osalemise soov. Mõnevõrra üllatuslikum oli huvi taipoksi vastu, mille kohta sooviti valla Facebooki lehel kevadel huviliste arvu teada saada. Praeguseks on aga selgunud tõsiasi, et nii Padise kui ka Risti koolimaja võimlate ning Padise kultuurimaja saali põrand on sobimatud paljajalu treeningu tegemiseks ja seega taipoksi treeningutega ei alustata.

Ujula ehitamine Padisele on hetkel ilmselgelt ebarealistlik soov, kuid kuidas on lood teiste, küsitluses soovitud vaba aja sisustamise võimalustega? Padise põhikooli huvijuhi ja valla projektijuhi Marika Laanese sõnul on peaaegu kõik nimekirjas loetletud tegevused ja ringid meie vallas olemas või siis on nad olemas olnud ja lõpetanud tegevuse huviliste puuduse tõttu (vaata kommentaari kõrval).

Kutsume huvilisi üles teavitama ka Padise Teataja veergudel ja veebilehel, kui on moodustamisel mõni pallimänguseltskond, käivitamisel huvialaring või ees ootamas huvitav loeng. Aktiivsem infovahetus aitaks tõenäoliselt käima lükata või elus hoida nii mõnegi huvialaringi või trenni.

Huvijuhi kommentaarid küsitluse kokkuvõttele

Marika Laanes
Padise Põhikooli huvijuht ja valla projektijuht

Ujumine - Ujulat Padisele vaevalt kunagi tuleb, teisalt on lähedal Keila ujula.

Tantsuring - Rahvatants õpilastele on olemas, rahvamajas tegutseb naisrahvatantsurühm. Segarühm ei tegutse meeste huvipuuduse tõttu. Koolis oli hip-hop tantsurühm (tantsustuudio JJ Street), aga õpilaste huvi langes, mõned jätkasid küll käimist Keilas ja loobusid hiljem ka sellest. Sellest sügisest tahaks alustada showtantsuga ning selle üle käivad läbirääkimised.

Jalgpall - Sellega saavad soovijad tegeleda. Koolis on treeningud ja valla meeskond mängib rahvaliigas.

Aeroobika - Oli kunagi, aga seegi vajus ära.

Jõusaal - Padise kooli võimla juures on mingid võimalused olemas, aga treeneri kohta ei oska ma midagi öelda. Võib-olla on meil  vallas selline inimene olemas, kes teab, kuidas korralikult ja ohutult treenida?

Kokandusring - Täiskasvanute oma puudub, aga Padise koolis tegutseb kokandusring edukalt.

Käsitööring - Täiskasvanutele olemas ja Padise Põhikoolis olemas.

Jooga - Joogatrenn tegutses Padisel 5 aastat, aga huviliste puuduse tõttu läks mullu laiali. Kahju oli lasta õpetajal sõita kaugelt siia 4-5 inimese pärast.

Korvpalli ja võrkpalli on võimalik mängida õhtuti võimlas, kui huvilised saavad grupi kokku ja õigeaegselt selleks hooajaks soovitud võimlaaja kinni panevad.

Lauluring - Tegutseb täiskasvanutele segakoor, naisansambel, kirikukoorid, lastele on koolides lauluringid ning lisaks veel Sille Krooni Laulustuudio.

Klaveritunnid toimuvad nii Padisel kui Ristil.

Kitarriõpe toimus möödunud õppeaastal Risti koolis, kahjuks sellel aastal on asi  veel lahtine - kitarriõpetajal on vaja Viljandis kool lõpetada. Me otsime praegu talle asendajat.

Puidutööring - Kolmapäeviti-neljapäeviti on avatud Padise kooli tööõpetuse klassi uks kõigile huvilistele, Padise koolis ka tegutseb puutööring.

Kui kool ja rahvamaja alustavad hooaega, siis täpsustame veel kõikide ringide tegevust kodulehekülgedel, infostendidel ja Padise Teatajas. Enamus ringe on tasuta, tasulised on klaveritunnid, kitarriõpe ning Sille Krooni Laulustuudio, ka jooga oli tasuline.