„Valla pearaamatupidajaks saamise eest olen tänu võlgu Ülo Lepikule, tema oli see, kes mulle selle huvitava väljakutse esitas" meenutab Elle oma karjääri al­gust. Alguses oli töö vanas vallamajas, hoones, kus praegu asub sotsiaalmaja. Konguta vald startis omal ajal kolme ametnikuga: vallavanem Ülo Lepik, vallasekretär Lea Tammik ning pearaa­matupidaja Elle Peri. Uued ametikohad ning töötajad lisandusid hiljem.

Tööalaselt oli algus raske, kogu süsteem tuli ise üles ehitada. Sellist eelarve põ­hist raamatupidamist ei olnud varem rakendatud.

„Tehnika areng on olnud suurejoone­line. Alustasime ikka arvelaua ja trüki­masinaga, esimesed arvutid tulid meile sellel ajal, kui vallavanemaks oli Peeter Teinfeldt Praegu lõpetasin töö spetsiaal­sete raamatupidamise programmidega, mis töötavad üleriigiliste võrkudena." meenutab raamatupidaja töövahendeid kirjeldades.

„Omamoodi erilised ajad olid ka raha­reformid, olen raamatupidamist teinud rublades, kroonides kui ka eurodes, kõi­ge meelepärasem valuuta oli ikka oma eesti kroon." Kokkuvõtvalt tõdeb endine raamatupidaja, et kõik meie valda juh­tinud vallavanemad on olnud head ma­jandajad - rahaliselt raskesse olukorda ei ole satutud. Olen töötanud kokku 5 val­lavanema alluvuses. Kolleege on aastate jooksul palju olnud, kõik armsad ja head tuttavad tänaseni.

Põnevust tavalisele numbritööle on ala­ti pakkunud väljasõidud valla kolleek­tiiviga. Esimene välisreis tuli samuti töö kaudu, kui delegatsioon sõitis Soome tutvuma eluga Konguta sõprusvallas Kinnulas. Tööellu lisasid vürtsi ka õp­pereisid Tartumaa raamatupidajatega, kaugemad neist Ahvenamaale ja Leetu.

Pensioniga suurt puhkust kaasa ei tulnud, nüüd on päevad meelepäras­test toimingutest tihedasti täidetud. Sügisel liitus värske pensionär Konguta kooli Seeniorite grupiga, osaledes VVV Seeniorite Loodusakadeemia erinevates koolitusprogrammides. Memmede tant­surühmas „Pihlakobar" on Elle tantsinud ajast, mil ta Kongutasse tagasi tuli. Proua armastab käia teatris ja kontserditel. Meelsasti hoiab lapse-lapsi, lastes noor­tel palgatööl käia. Ellel on kolm tütart ning praeguseks juba ka kuus lapselast. Päris-päris-päris vabal hetkel lahendab ristsõnu ja loeb raamatuid. Elle ise ütleb, et võttis oma kadunud ema, Asta, ameti üle, olles nüüd ise Soo talu „majalukuks", kodu valvates ja hoides.

Annikorru tulles astub Elle ikka ka meie majast läbi, ise naerab, et harjumusest...