Laupäeval kell 13 pöördub Tartu linnapea Urmas Kruuse raeplatsi pealaval  rahva poole, et tervitada ja õnnitleda kõiki Eesti taasiseseisvumispäeva  puhul.

 Emajõe festival algab reedel kell 17 avavee ujumisvõistlusega II Emajõe  karikale, millele järgneb IX Sildade Jooks. Festivali ametlik  avatseremoonia algab kell 20 sellele eelneva rongkäiguga. Festivali  avamisel on soov jõe veeseisu tõsta ning selleks on kõik ka väga appi  oodatud.
 
Laupäeval toimub kalapüügivõistlus, jõeparaad ja palju muud põnevat. Kahel  päeval kutsub lodi Jõmmu seiklema nahkhiire- ja tähevaatlusretkedele.  Esmakordselt toimub meeleolukas heategevusüritus Palliralli, mille käigus  lastakse kaarsillalt vette tuhandeid värvilisi pesapallisuurusega palle  100-meetrise distantsi läbimiseks. Saadud tulu annetatakse Tartu Kristliku  Noortekodu ja Tartu linna mänguväljakute atraktsioonidega täiendamiseks.  Pallirallile järgneb heategevusoksjon.

Festival laieneb ka Tasku keskusesse, kus 2. korruse aatriumis näeb alates  17. augustist fotonäitust  „Emajõe lood". Laupäeval on I korruse aatriumis  pop-up kohvik ning Rahva Raamatu kaupluses KALAteemaline  raamatuväljapanek, kus kohtub oma lugejatega Valdislav Korðets.

Pühapäeval jätkavad Emajõe festival ja puhkpillifestival "Mürtsub  pill"tantsupeo ja puhkpillimuusikaga Kavastu pargis.  

Programmi ja üritustele registreerimiseks vajalike andmetega saab tutvuda  festivali kodulehelt http://www.tartu.ee/emajoefestival/ ja  http://www.potartu.ee