Järgmisel nädalavahetusel peetaval Emajõe festivalil toimub traditsiooniline Jõeparaad ja pidulik Tartu jõelippude üleandmine. Jõeparaadile oodatakse kõikide Tartu sadamate aluseid 18. augustil.
Tulijail palutakse registreeruda veebiaadressil http://www.tartu.ee/emajoefestival/joeparaad. Registreerijate vahel loositakse välja Aura keskuse pääsmed.

Festivali raames toimub kaks ujumisvõistlust: reedel, 17. augustil Emajõe Karikas, mille start antakse kell 18 Emajõe Lodjakoja juures, ja laupäeval, 18. augustil Kahe Silla Sprint, mis alustab Kaarsilla juures laupäeval kl 13, distantsi pikkuseks on ca 200 meetrit. Mõlemal võistlusel on arvestused erinevates vanuseklassides, tublimad pärjatakse auhindadega.
Kõiki hea ujumisoskuse ja tervisega inimesi oodatakse end võistlustele registreerima hiljemalt 14. augustiks info@ujumine.ee. Võistlusreeglid ja juhendid: http://www.ujumine.ee.

Emajõe festivali ajaks sildub kahe silla vahelisele alale praam „Koit", mille laval astuvad üles ansambel Justament, maailmamuusikarütmides Bombillaz, Põlvamaa pillimees Heino Tartes sõpradega ja Põlvamaa Lõõtsaklubi, noorte muusikute grupp The Uninvited ja mitmed teised.

Praamil on avatud ka Maitseelamuste Koda. 17. augusti õhtukapten on Jaan Elgula ja 18. augusti päevakaptenina kontrollib Emajõge Vladislav Korþets.

Festivali ajal saab Kaar- ja Võidu silla vahelisel parempoolsel kaldal vaadata erinevaid veeteemalisi väljapanekuid. Õpetusi ja näpunäited jagavad kalamehed, päästeamet, maanteeamet ja laevaehitajad. Avatud on erinevad õpitoad.