Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeva hommikul kogunesidki Päikesejänku ja Naerulinnu rühma lapsed saali luulehommikule. Õhus oli tõelist esinemisärevust, aga kuulajate sõbralikul toel said kõik soovijad oma etteastega kenasti hakkama! Tore üllatus oli see, et päris mitu last soovis taasesitada ka mulluseks emakeelepäevaks õpitud luuletust!

Eesti lasteluule valik on teadagi väga rikkalik ja vanemad olid valinud kõik erinevad luuletused. Lemmikautoriteks, kelle loomingut kõige rohkem esitati, olid seekord Ellen Niit, Leelo Tungal, Heiki Vilep ja Viivi Luik. Eriti tore oli aga, et paar ema olid ise sõnad luuletuseks seadnud! Nii luulepisik levibki ja meie kaunis emakeel püsib ning areneb!

Meeleolukas luulehommik lõppes ühises mänguringis.

*****

Igal aastal on meie koolis emakeelepäeval toimunud erinevad üritused. Sellel aastal otsustasime 14. märtsil korraldada ettelugemisvõistluse. Etteloetava loo võisid lapsed ise valida oma lemmikraamatust. Lugemisel hindasime ilmekust, soravust ja esinemisjulgust. Esines kaheksateist õpilast.

Esikoha vääriliseks hinnati kolmanda klassi õpilase Joosep Ringmäe esinemine. Joosep luges meile katkendi O. Lutsu raamatust „Kevade". Teist kohta jagasid Kettrin Kasenurme neljandast ning Angela Tiik kolmandast klassist.

Kolmanda koha said Renate Liivrand (II klass) ja Tuudur Tilk (III klass). Eripreemiad läksid Ketlin Tärnole (I kl) ja Cristjan Gregory Loodile (IV kl).

Aitäh kõigile tublidele esinejatele!