Ehitustöid teeb majas OÜ Vesiroos. Palju on majas ära teinud aga ka kohalikud noored mehed Timo Tuisu eestvedamisel, kes talgute korras on käinud lammutustöid tegemas. Viimati lammutasid just nemad 1. korruse ebavajalikke vaheseinu ning vedasid kogu materjali ka hoonest välja. Töö mahust annavad aimu kivihunnikud maja sisehoovis.

Renoveerimist korraldab MTÜ Käru Tuletõrje Selts ning seda rahastatakse Leader programmi abiga. Rahaliselt toetab seltsi tegevust ka Käru vallavalitsus.

KOMMENTAAR 

Elari Hiis:

Iga ehitamine nõuab raha ja kui raha on vähe, peab paratamatult mõtlema, kuidas olukorda lahendada. Pritsumaja projekti alustades oli sama probleem. Küsisin siis Timo käest, kas ta leiab kohalikest noortest selliseid, kes lammutustöödega hakkama saaksid ja kelle peale saab olla kindel, et töö ka õigeks ajaks tehtud saab. Timo vastus oli selge- peab leidma.  Praeguseks on noored hoones ära teinud suure töö ja ma olen nende üle väga uhke. Sellist meeskonnatööd ei näe iga päev.

Tegelikult on õuepealsed kivihunnikud ainult osa kogu selle meeskonna tegemistest. Hoone katuse ja  idatrepi lammutustööd, laepealse soojustuse eemaldamine, kahe korstna ja kolmanda korruse vaheseinte osaline lammutamine ning juba mainitud esimese korruse kahe vaheseina ja ühe põranda  lõhkumine on suur töö. Seda pole lihtne korraldada, kui tegijad on Kärus vastavalt oma töögraafikule ja ehitajal on ette seatud tähtajad, millal midagi valmis peab olema.

Jäänud on lammutada üks kolmanda korruse vahesein ja suur hulk põrandat esimesel korrusel ning idatrepi alus, siis peaks selleks korraks kõik olema. Seega oleme saanud üle koera, jäänud on saba.

Praeguseks on need noored näidanud, et nende peale võib loota. See on hea.