Enesehindamine aitab omavalitsustel kui noorsootöö peamistel kor­raldajatel välja selgitada, mis on nõrkused ja tugevused ning analüü­sist tulenevalt planeerida edasisi samme.

Hindamisprotsess hõlmab nii enese- kui välishindamist. Omavalit­suse noorsootöö kvaliteedi hindamisse kaasati erineva valdkonna inimesi. Tamsalu valla enesehindamisel osalesid MTÜ Vajangu Noor­sootöökeskusest Ene Kiisla, Monika Molodost, Mairis Niitsalu, noorte esindajanna oli kaasatud Egle Tiitsmaa, noorteühingu NNKÜ-NM­KÜ esindajana oli Tuuli Lindre, Janika Soosaar Tamsalu gümnaasiu­mi „Mängupesast" ning Kaili Kangur lastekaitsespetsialist Tamsalu vallavalitsusest. Aprillist- septembrini toimus ühine töö meeskonna liikmete vahel, mille põhjal koostati ühtne arvamus.

Hindamissüsteemi rakendamist koordineerib Eesti Noorsootöö Kes­kus, mis teeb koostööd valitsus- ja noorsootööasutustega, kohalike omavalitsustega, noorteühingute ja teiste institutsioonidega, et aren­dada noortepoliitikat ja noorsootööd, pakkudes selleks väärtuslikku nõu ja teavet ning esindades, teadvustades ja kaitstes noortevaldkon­na huve ning väärtusi.

Tamsalu valla enesehindamismeeskonna nimel Kaili Kangur

Toimetajalt: peale ametliku hindamisprotokolli saamist kirjutab Kaili ka põhjalikult sellest, millega oldi rahul ja kus tuleb veel pingutada.