Kodutunne tekib koos sünniga, kodukoha- ja kodumaaarmastuse kujundame oma elu ning tegevusega.

Võime vahel kaua ekselda, leides lõpuks otsitu sealt, kus otsinguid alustasime.

Rahvuslik enesehaletsus ja kujutelm, et kusagil maailmas ootavad meid parimad kodupaigad, ei ole Eestis paraku haruldane. Tihti kuuleme ütlemist, et oleme pettunud Eestis: majanduse arengus, poliitikas, poliitikutes.

Ohutult distantseerudes on mugav kritiseerida. Millegi muutmiseks sellest aga ei piisa. President Lennart Meri ütles: „Usaldust oma riigi vastu toodate kõigepealt teie ise, Eesti Vabariigi kodanikud. Valitsus ei ole probleem ja valitsus ei ole lahendus. Meie ise, Eesti Vabariigi kodanikud, oleme lahendus." Soovin, et me ei näeks oma elu vaid hallides-mustades toonides.

Panustame rohkem aega ise oma elupaiga paremaks muutmisel selle asemel, et kaotada aega mõttetutes jagelemistes ja lõpututel unelmate otsingutel. Meie riik ja kodupaik oleks siis paremas korras ning me ise rohkem rahul.

Taunin olukorda, kus tegelikult Keilas elav inimene registreerib end teise omavalitsuse elanikuks väiklasel eesmärgil: saada hüvesid kahest omavalitsusest korraga. Taoline suhtumine kahjustab meid ühiselt: sellevõrra jääb vähem raha linna eelarves teeaukude lappimiseks, lastetoetuste suurendamiseks, hariduse ja kultuuri toetamiseks.

Olen öelnud ja kordan taas: meil, keilalastel, pole midagi häbeneda. Keila on mõnekümne aastaga palju muutunud. See paistab välja nii linna üldilmes kui ka tingimustes, milles elame, töötame, õpime.

Keila on hea elukeskkonnaga linn. Siin leidub toimetamist nii noorematele kui vanematele: kultuuri-, noorte-, sotsiaalkeskuses toimub regulaarselt erinevaid tegevusi, tervisekeskuses, terviseradadel saab vaba aega veeta ja sportida. Keilas võib omandada väga hea hariduse, siin on uus koolihoone, raamatukogu, muusikakool. Palju muudki.

Keilas on olemas tugev ettevõtlus, mida kroonivad võimsad rahvusvahelised asutused. Möödunud aastast jäävad meelde mitmed olulised sündmused: Keila linna 75. aastapäevaga seonduvad üritused, suurejooneline maakonna laulu- ja tantsupidu, paljude Keila tublide inimeste tunnustamine nii kohalikul kui riigi tasandil, Keila sportlaste edukas võistlemine Eestis ja väljaspool vabariiki, Keila muusikakooli õpilaste suurepärane esinemine paljudel konkurssidel. Realiseerusid mitmed linnale olulised projektid. Hoogustus elamuehitus, arenes ettevõtlus, tuues juurde uusi töökohti.

Aga siin pole tavatut, sest Keilal läheb jätkuvalt hästi. Linn areneb stabiilselt. Meie saavutused on olnud laiapõhjalise koostöö ja koospanustamise vili. Tänan oma kolleege linnavalitsuses, volikogus, volikogu komisjonides.

Aitäh haridus-, kultuuri- ja noorsootöötajatele, kelle juhendamise alla usaldame iga päev pealetuleva põlvkonna! Aitäh sotsiaaltöötajatele nende empaatiavõime eest töös abivajajatega!

Tunnustan ja tänan ettevõtjaid, kes lisaks läbi töökohtade toodud maksutulule panustasid ka linnakeskkonda, spordija kultuuriellu.

Tunnustan kodanikuaktiivsust ja vabal tahtel põhinevaid algatusi.

Meie tugevus saabki olla ühtse kogukonna tunnetuses, hoolival ja väärikal suhtumisel oma kodukohta.

Oleme edukamad, kui ei ürita iga hinna eest naabrist paremad olla, vaid rõõmustame ka üksteise kordaminekute üle. Oleme edukamad, kui tagasilöökide korral ei hakka kohe otsima süüdlast, vaid proovime ennekõike leida lahendusi.

Ma ei ole põline keilakas, aga siia linna jäävad mu parimad eluaastad, laste kasvamine ja koolitee, mu esimene töökoht ja tulevikus ka vanaduspõlv.

Meil kõigil on oma kodukohaga seotud mälestusi, tavasid, aastast aastasse korduvaid rutiinseid rütme ning saladusi, mis kõik kokku aitavad ära tunda, et sugugi mitte ei viibi me võõras kohas ega võõraste inimeste keskel. Kõigile keilalastele, olgu te praegu ükskõik kui kaugel eemal: oma kodulinnas olete alati teretulnud ja oodatud! Head kaaslinlased!

Soovin, et teil läheks 2014. aastal korda see, mis möödanikus hinge kripeldama jäänud! Soovin teile õnnelikku ja edukat aastat!