Türi Vallavolikogu erakorraline istung algas umbusaldusavalduste hääletamisega. Volikogu esimehele Toomas Marrandile tehtud umbusaldusavaldust toetas üle poole volikogu liikmetest, aseesimees Jaan Arvola puhul umbusaldus läbi ei läinud.

Vallavanema ja vallavalitsuse puhul jäi samuti peale volikogu häälteenamus ja mõlema töö kuulutati tehtuks.

Samal istungil valis volikogu ka uue vallavanema ning volikogu esimehe. Volikogu esimehe kohale esitati kaks kandidaati, Toomas Šadeiko ja Raivo Pink, vallavanema kohale esitati Pipi-Liis Siemanni kandidatuur. Pärast kandidaatide jah-sõna ja enesetutvustuse ärakuulamist toimus salajane hääletus, mis andis volikogu esimehe koha Raivo Pingile ja enamuse toetus kuulus ka uuele vallavanemale.

Raivo Pink, kes on osalenud volikogude töös juba viisteist aastat, sõnas, et oli viimane aeg võtta endale vastutus asuda volikogu juhtima. „Olen osalenud volikogu töös aastaid, viimases koosseisus revisjonikomisjoni esimehena. Kuigi mõni on öelnud, et kas oled hull, et võtad endale firmajuhi kohustuste kõrvale veel ühe raske ameti, leian, et on aeg asuda sõnu ka tegudesse vormima, seda enam, et uus koalitsioon tundub olema vanast otsustusvõimelisem," lisas ta.

„Seda, et valla senine juhtimiskorraldus pea peale pööratakse, oodata ei maksa. Poolteist aastat, mis järgmiste valimisteni on jäänud, on lühike aeg selleks, et hakata suuri muutusi tegema, pigem on rõhk Türi kui toimeka omavalitsuse töö parandamises, samuti päevakajaliste probleemide lahendamises," sõnas Pink.

„Vallavalitsuse ja vallavanema töö on ellu viia volikogu tahet ja suuniseid. Seetõttu teen ettepaneku vallavalitsuses osalemiseks oma valdkonda hästi tundvatele ja selle arengus ja igapäevatöös tegusatele inimestele, parteilist kuuluvust ma sealjuures ei arvesta," ütles Pipi-Liis Siemann.

Siemanni sõnul kaovad poliitiliste abivallavanemate kohad, kõik ametnikud saavad konkreetsed tööülesanded ja vastutuse.

„Mõtleme läbi ka ametnike koosseisu. Kokkuhoid ei ole vaid koonerdamine, vahel lausa vastupidi - tehtavad kulutused peavad olema läbi mõeldud ning asjakohased või siis vähendama meie kulusid tulevikus. Seda püüame edaspidi rohkem silmas pidada," lisas ta.

Siemanni arvates on vallakodaniku jaoks tähtis, et vallavalitsus oleks nii-öelda inimeste jaoks. Et ametnikud oleksid asjatundlikud, abivalmid ja nendega suhtlemine oleks meeldiv. Ametnikud jällegi ootavad inimestelt arusaamist, valmisolekut murede korral koos arutleda ning vajadusel ka sellega leppida, kui seadus või rahalised vahendid tõepoolest ei luba soovitud lahendust saada.

„Vallavanemana soovin rohkem rahvale teada anda, mida vallavalitsus teeb, ning muuta nii suhtlemist ja suhtumist - liiga palju on hetkel ametnike halvustamist ja kohati kahjuks ka ametnike üleolevat suhtumist vallakodanikesse," lausus ta.

Kuni 29. veebruarini, mil tomub korraline volikogu istung, mis kinnitab ametisse uue vallavanema ja vallavalitsuse, juhib Türi valda endine abivallavanem Üllar Vahtramäe. Tulevikus saab temast Türi valla arendusjuht ning rahandus- ja eelarveosakonda asub juhtima Tähve Milt.