Pääsupoja mõlemas majas töötab kokku neli liitrühma, kus laste vanus on 2-7 aastat. Vanemates rühmades on olnud igal õppeaastal ka kooli minevaid lapsi, kes valmistuvad kooliks liitrühmale omasel viisil. Kooli minevate laste kõrval omandavad nooremad rühmakaaslased teadmisi ja oskusi märkamatult. Selline motiveeriv koostöö õpikeskkonnas on tore ja innustav kõigile. Lastega tegelevad Pääsupojas pühendunud, vastava hariduse ja kogemustega õpetajad. Kolm vanema rühma õpetajat töötavad meil juba lasteaia avamisest saadik.

Mis teeb lasteaia Pääsupoeg eriliseks ja atraktiivseks? Miks lapsevanemad toovad pere teise ja kolmandagi lapse just meie rõõmsasse perre? Selleks on kindlasti lasteaia sõbralikult kodune ja traditsioone järgiv keskkond.

Usume, et selleks on ka lasteaias läbi viidav n-ö kolmele vaalale toetuv õppe-kasvatustöö. Eelkõige arendatakse lapse fantaasiat ja kujutlusvõimet läbi kaunite kunstide (õpetaja Katrin Kreisen, Marika Napp, Merle Raudam, Ivika Saks, Riina Uusväli, Karmen Vananurm), läbi muusikategevuste (õpetajad Katrin Raamat ja Ly Lumiste). Lasteaias on õpetaja Tiina Rebase juhendamisel neli aastat töötanud ka balletiring.

Ringides osalemine on Pääsupoja lastele tasuta. Sage külaline on meil oma toredate etendustega Kaari Sillamaa laste ja noorte kaunite kunstide teater, mis pakub lastele alati palju lusti ja rõõmu.

Teine põhimõte on lastele iga päev antav õpetus, mis on läbi põimunud folkloorist ja rahvatavanditest. See tugevdab lastes identiteeditunnet, seob teda oma maa ja rahvaga, õpetab armastama meie väikest kodumaad, meie riiki ja selle sümboolikat.

Õppetöö käigus õpitu saab kinnitust sagedaste õppekäikudega mere äärde ja loodusesse (Viimsi loodushariduskeskus), muuseumidesse (rannarahva ja vabaõhumuuseum) või Viimsi raamatukokku. Samuti oleme lastega külastanud presidendilossi Kadriorus, Riigikoguhoonet Toompeal ning olnud külaliseks vabariigi õiguskantsleril laste ombudsmanil Indrek Tederil.

Kolmandaks n-ö vaalaks, millele tugineb meie õppekasvatustöö, on hooliva ja lugupidava suhtumise arendamine lastes. Tähtsal kohal on ka reibas liikumistegevus, mis valdavalt toimub õuesõppe raames. Sel õppeaastal ongi läbiv teema "Värskes õhus värske vaim".

4.-8. veebruarini on Pääsupojas sünnipäevanädal. Selle pidamine on rõõmus ettevõtmine, mille jooksul laps mõistab, et sünnipäev on igal aastal nii lapsel endal, emal, isal kui ka vanavanematel. Pääsupojad teavad, et veebruaris peavad sünnipäeva ka nende lasteaed ja kodumaa. Oluline on pidada meeles pereliikmete ja sõprade sünnipäevi, näidates üles tähelepanu, lugupidamist ja hoolivust kaaslaste ning ümbritseva maailma suhtes.

Sünnipäevanädala raames ootab Eralasteaed Pääsupoeg 1 oma vilistlasi ja õpetajaid 8. veebruaril kell 16.15 külla väikesele ühisüritusele, kus meenutatakse toredaid hetki ja naljakaid juhtumeid. Pääsupoeg 2 ootab vilistlasi 6. veebruaril kell 16. Kindlasti on põnev taas kohtuda. Meie lasteaias on kooliküpseks on saanud 18 pääsupoega ja sellel õppeaastal lisandub veel 6 kooliminevat last.

Sellise värske ja reipa vaimuga sammub eralasteaed Pääsupoeg vastu oma seitsmendale sünnipäevale, kus Rõõmurullide rühm etendab näidendi "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi."

Palju õnne, rõõmu ja lusti nii kõigile väikestele kui suurtele pääsupoegadele!