Metseen Sergei Tšaplõgini pere ostis maatüki välja ja ehitustööd said hoo sisse. Kirik otsustati kogu Eesti metropoliidi Korneliuse õnnistusel nimetada Radoneži Vaga Sergi kirikuks. Ehitus lõppes rekordiliselt kiiresti, ei mingit viivitamist ega seisakuid.

Projekti rahastamiseks loodi heategevusfond Sergei Tšaplõgini isa mälestuseks. Boriss Tšaplõgin oli Paldiskis pikka aega töötanud ja linna heaks palju ära teinud.

Meistrite ühistöö Uue kiriku alumises kõrvalaltaris, mis on nimetatud ravitseja Panteleimoni auks, asub baptisteerium (ristimisruum – toim.),kus ristitakse täielikult vee all. Piirkonna kõige väiksematele koguduseliikmetele avab uksed kenasti sisustatud laste pühapäevakool. Plaanis on korraldada ka lastekoori tunde. Jumalateenistusi hakatakse lähitulevikus pidama eesti keeles.

Tuntud arhitekti V. Šadrini projekti põhjal rajatud uus kirikuhoone vastab kõigile puitarhitektuuri kaanonitele ja jääb kauaks püsima. Kiriku puitosa on valmistatud Soomes, ristid ja kuplid Eestis ja kellad on valatud Voroneži tehases. Ikonostaasi nikerdasid aga Kreeka meistrid. See on tõepoolest maailma eri nurkadest pärit meistrite imeline ühistöö. Praeguseks on juba paigaldatud Tallinna kunstniku A. Lobanovi imeilusad vitraažid ja võimas kroonlühter, mis kaunistab kirikulage.

Peale selle on lõpule viidud ka siseviimistlus ja ala haljastus. Avamine ja pühitsemine Kasutades juhust, tahan tänada kõiki linnaelanikke, kes hoolimata vihmasest ilmast vastasid üleskutsele ja tulid eelmisel nädalavahetusel uue kirikuala korrastamise talgutele. Täna ka kõiki neid, kes on aidanud ja aitavad siiamaani nii sõna kui ka teoga kaasa selle ajaloolise sündmuse toimumisele.

Kiriku pidulik avamine ja pühitsemine toimub 13. juunil kell 10. Loodan, et uuest kirikust saab linna tõeline pärl, noorema põlvkonna vaimuliku kasvatuse keskus ja suur rõõmuallikas kõigile.