Hea tava kohaselt ilmub kirjanikel juubeliks raamat, nii ka Teil. Mitmes see on?

Pole kunagi spetsiaalselt mõneks juubeliks ühtegi raamatut ajastanud, aga sellel kuul ilmus tõesti romaan "Kaamos", mis on järg möödunud aastal ilmunud romaanile "Mere taga". "Kaamos" on Erik Tohvri nime all ilmunud raamatutest kahekümne üheksas, nendest on üks romaan ilmunud kordustrükina ja üks on mälestusteraamat ("Peeglikillud"). Nii et 27 romaani, mille žanripuhtuse üle otsustagu asjatundjad.

Uus romaan „Kaamos" jätkub samade tegelastega sealt, kus „Mere taga" lõppes. Kas tuleb veel järge? Tegelased ja armastuse kolmnurk kannaksid välja, ammugi Soomes tööl käivatest meestest lahus elavate perede probleemid.

"Mere taga" ja "Kaamos" jäävad diloogiaks, järge ei tule. Ka "Kaamos" sündis pooleldi juhuslikult, sest esimeses raamatus jäi intriig õhku rippuma.

Te olete väga täpne arvepidaja. Mitmes kohtumine lugejatega kolmapäeval oli ja mitmendat korda kohtusite Keilas?

Olen Eestimaa maakondades ja linnades kohtunud lugejatega seni kokku 137 korda, kolmapäevane kohtumine oli järjekorras 138. ja kodulinnas teine.

Ja tahaksin lõpetuseks ka siia lisada juba kulunud soovituse, mida olen paljudel oma kohtumistel kokkutulnuile öelnud: te võite ju vahelduseks Tohvri raamatuid lugeda, aga lugege ikka väärtkirjandust ka!

Aga ministri asemel jätkem siiski lugeja enda otsustada, mida ta väärtkirjanduseks peab, eks?