Sirje Tamm lisas, et suuri pulmi nende hulgas ei ole ning mitme registreerimise puhul on abiellujad kahekesi. „Need on inimesed, kes on ilmselt kaua abiellumist planeerinud ning soovivad nüüd selleks kasutada maagilist kuupäeva," selgitas ta.

Praeguse seisuga langevad täpselt pooled 18-st detsembrikuus maavalitsuses kirja pandud abielu sõlmimisest 12. detsembrile.

Sirje Tamme sõnul on üheks abielude suure arvu põhjuseks sel päeval kindlasti asjaolu, et tegemist on viimase sedalaadi võimalusega käesoleval sajandil. Ta meenutas, et palju oli Viljandimaal abiellujaid ka maagilisel kuupäeval 7.7.7., kui maavalitsuses ja vaimulike poolt sõlmiti maakonnas kokku 20 abielu.

Samas tõi Sirje Tamm välja, et 12.12.12. pole abiellujate poolt vaadates ainus maagiline kuupäev detsembris. „Nii näiteks on meil kirjas kolm abilelu sõlmimist ka 20. detsembril ja kaks 21. detsembril."

Viljandimaal omab abielu sõlmimise õigust ka kuus vaimulikku. Abielu sõlmimise sooviga saab lisaks pöörduda notarite poole.

Käesoleva aasta 11 kuuga on Viljandimaal kokku sõlmitud 152 abielu, neist Viljandi maavalitsuses 117 ja Viljandimaal tegutsevate vaimulike juures 15. Notarite poolt on maakonnas 2012. aasta 11 kuuga sõlmitud 20 abielu.

2011. aastal sõlmiti Viljandimaal kokku 150 abielu.