Kahe eelmängu tulemusena määrati Eesti meeskond esimesse, tugevaimasse divisjoni, kus vastasteks Belgia, Rootsi, Poola ja Ungari. Avamängudes alistati Belgia 3:1 ja Ungari ülekaalukalt 6:1. Järgmise päeva esimene mäng Rootsi tugeva meeskonnaga jäi viiki, kuid teise mängu võit 3:1 Poola üle tagas fi naalikoha. 21. juulil Göteborgi kesklinna kuuel väljakul toimunud fi naalmängudele elas kaasa arvukas vaatajaskond. Eesti vastasteks fi naalis olid taas Belgia. Mängu algus oli tasavägine kuid poolajaks oli seis juba 3:0 meie kasuks. Teisel poolajal domineerisid meie noored ja ülekaalukas 6:0 tõi karika Eestisse.

 EEÜ jalgpallikoordinaator Johan Utt Vaeküla Koolist rääkis, et enne suurvõistlust võeti poisid kokku kolmepäevaseks treeninglaagriks Lahmusel, kus treener Kristjan Kärt poisid edukalt meeskonnaks kujundas. Vutimeeskonna ja õpetajate eriline tunnustus kuulub Eesti delegatsiooni juhile Meeli Hundile, kelle kanda oli kogu võistlusreisi organisatoorne pool. Gothia Cup turniiri korraldusest jutustades kiitis J. Utt rootslaste professionaalsust: arvukad kaasaegsed mänguväljakud, palju tähelepanelikke ja abivalmis vabatahtlikke, tasuta linnatransport, külluslik ja maitsev toit ning muidugi arvukas vaatajaskond. Eriline elamus oli 52 tuhande osalejaga kahetunnine värvikas avatseremoonia Nya Ullevi staadionil muusika, laulu, tantsu ja tulevärgiga. Avapidustustel oli kohal ka Rootsi jalgpallinaiskond, kes võitis MM-il kolmanda koha. Tänavugi ei ole 1500 võistkonnaga Gothia Cup ainus Göteborgi staadionitel ja spordikompleksides toimuv suurvõistlus. Nädalase vahega eelnes käsipalliturniir ning järgneb esinduslik korvpalliturniir.

 Tänuväärt oli ka kohalike eestlaste sponsorabi, tänu kellele meie poisid said külastada lõbustusparki. Mitmele meie meeskonna liikmele oli see esimene välisreis ja lennusõit, nii et noortele jätkus võidurõõmu kõrvale ka palju avastamisrõõmu. Õpetaja Utt rõhutas veelkord, et oma pika treeneritöö jooksul pole ta varem nii fantastilist spordisündmust näinud. Noortele jäävad lisaks kuldmedalitele supertoredad mälestused kogu eluks.