Sõites ringi Nõmme erinevates asumites, võin tõdeda, et üldine pilt heakorrast on väga kena ja igati meeldiv. Samas on piirkondi, mis jäävad elanike majadest eemale, ei ole otseselt piirkonna elanike silme all, kus võib ka kohe märgata pidevat risustamist ja ka prahi ladustamist. Eelmisel nädalal leidsin sellise koha Rahumäe kalmistu ja raudtee vahelisel alal, kuhu olid nii mitmedki inimesed oma prügi vedanud. Seoses sellega sai Nõmme elanikelt palutud, et kui kusagil märgatakse tekkinud prügihunnikuid, teavitada sellest ka linnaosavalitsust.

Mul on hea meel, et meie inimestele on heakord oluline ja juba nädalaga on meieni jõudnud kümmekond tähelepanekut, kus heakord on käest ära või kus on prügikratid käinud.

Nõmmelastele on mul aga jätkuvalt palve, et te annaksite teada, kes meie linna risustavad. Esmaspäeval pakkus Nõmme turu direktor Vello Lokk välja lausa hüüdlause: «Mine lõhu ja lagasta oma kodus, mitte linnaosa parkides või haljasaladel!»

Möödunud nädalavahetusel toimus Nõmme Kevad. Käisime seda ettevalmistades vaatamas Vabaduse parki, kus pühapäeval toimus noorte laulu- ja tantsupidu, ning seal avanes väga kurb vaatepilt - mitmetest istepinkidest olid alles vaid betoonpostid, millele varem toetusid puust istepingid. Nii olulise ürituse eel, nagu Nõmme Kevad, teeme need pingid jälle korda. Need ei ole ühekordsed pingid ning seetõttu võiks ju mõelda nii, et see raha, mida kulutame lõhutud pinkide parandamiseks, oleks võinud ju minna hoopis uute objektide loomiseks ja ehitamiseks.

Head Nõmme linnaosa elanikud, mul on teile ettepanek: kui annate linnaosavalitsusele lõhkujatest või prügi maha jätvate autode numbritest teada, teen selleks eraldi heade ja korda armastavate linnaosaelanike preemiafondi, mille ühekordsed väljamaksed olulise info eest, mis viivad ka prügikrattide või parkide, haljasalade, rabateede lõhkujate tabamiseni, oleks 50-100 eurot.