ERRi uudistejuht Urmet Kook lisas, et Taro kasuks rääkis nii ta senine ajakirjanduslik kogemus kui ka suur soov selles piirkonnas oma erialastele oskustele rakendust leida. „Igoril on kogemus nii teises riigis, üle-eestilises väljaandes kui ka päris kohalikus lehes töötades. Lisaks kirjutavale meediale on tal kokkupuuteid raadio ja televisiooniga,“ ütles Kook.

Koogi sõnul plaanitakse korrespondendipunkt täies mahus avada küll septembris, kuid loodetavasti saavad ERRi raadiouudiste kuulajad Taro uudislõike ja reportaaže kohapealt kuulda juba varem. Korrespondendipunkti asukohaks saab Võru linn ning praegu käivad ruumide üle läbirääkimised Võru maavalitsusega.

„Konkurents oli üsna tihe, tuli asja tõsiselt võtta,“ ütles Taro. Ta märkis, et kolmandasse vooru pääses mitu inimest, kes oleks samuti hästi korrespondendiks sobinud.

Välisuudiste toimetaja, Moskva korrespondendi ja ajalehe Setomaa toimetajana töötanud Taro kinnitas eelöeldule lisaks, et kavatseb Võru- ja Põlvamaa sündmuste kõrval kajastada Petserimaal toimuvat.