Suur tänu raamatukogutöötajatele. Liiklusnädalal külastas lasteaeda Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo Viljandi politseijaoskonna Suure-Jaani konstaablijaoskonna ülemkonstaabel Janar Ressar (järgmisel viktoriinil on kõikidel vastus teada). Sel nädalal andsid lasteaia töötajad koostöös politseiga endast kõik, et toetada laste ohutu liiklemise oskuste omandamist.

Leivanädalal külastasime Koksvere seltsimaja, kus tutvusime leiva küpsetamisega seotud tegevuste ja leivaahjuga, mängisime ringmänge. Maanaiste seltsi naised andsid meile koduleiba maitsmiseks ka kaasa. Siinkohal kasutame võimalust, et veel kord tänada seltsi esinaist Tiina Leisi.

Novembri alguses said Tähed osa Päästeameti projektist „Tulest targem".

Projekti raames külastasid päästjad koos päästeautoga lasteaeda, kaasas ennetuskohver, mis sisaldas erinevaid praktilisi vahendeid tuleohutusalaste teemade tutvustamiseks.

Käsitletavad teemad olid muuhulgas tulekahju tekkepõhjused ja tulekahju korral käitumine ning päästeautol oleva tehnika tutvustamine.

Traditsioonilisi üritusi jätkus ka novembrisse ja detsembrisse - joostud sai Marti, liikvel olid ka Kadrid. Kadripäeva tähistasime sel korral Kirivere põhikoolis kadritrallil. Meie Marte ja Kadrisid võtsid sel korral eriti lahkelt vastu Kõo raamatukogu, kauplus A ja O, OÜ Kõo Agro, Kirivere põhikool ja meie vallamaja töötajad. Novembris on väga tähtsal kohal (nagu igal teiselgi kuul tegelikult) kõik isad. Isadepäeva tähistasime selgi aastal Kiriveres.

Sama nädal oli meie lasteaias nimetatud poiste nädalaks, kuid kõrvale ei jäetud tüdrukuidki. Kõik koos käidi tutvumas Kirivere põhikooli puutöökojaga.

Suur, suur tänu tehnoloogiaõpetajale Andrus Liigusele. Märulipolitseinikud tutvustasid oma varustust ja näitasid nendega kaasas olnud töövarju peal ette, kuidas kogu see raske varustus selga pannakse. OÜ Flint Kaubandus tutvustas lastele põllumajandustehnikat.

Jõulukuugi oli töid ja tegemisi pilgeni täis - toimus heategevuslik jõululaat, külastasime Pilistvere jõulumaad ja Viljandi Nukuteatrit, pidasime maha uhke jõulupeo.
Lasteaia kadrisandid kadritrallil
Jõululaadal kaubeldi jõulukinkide, küpsetiste, käsitöö, ehete ja palju muuga. Hästi läksid kaubaks ka porgandimahl ja kuum glögi. Müügitulu osutus üsna kopsakaks, teenisime 230 eurot ja 54 senti. Fotograaf Neeme Aria (FNA OÜ) toetas lasteaeda fotoaparaadi ostmisel omalt poolt 50 euroga.

Suur, suur tänu! Hea meel on kirjutada, et tänaseks on lasteaial uus fotoaparaat olemas. Tähed, Killud ja Killukesed tänavad: Tamuri, Markuse, Krisseti; Marta Miia, Lenna, Laura Liisi ja Henri, Jarko, Kirke Marie, Rasmuse ja Beriti, Jaks Aleksandri, Janeleeni ja Egerti, Hiie-Miina vanemaid ja vanavanemaid väga vahvate jõulukaupade müügi eest. Suur tänu ka lasteaia kollektiivile kordaläinud laada korraldamise eest. Samuti täname kõiki laadalisi. Laada korraldamisel olid meile suureks abiks veel vallavanem Tarmo Riisk, abivallavanem Rein Vahtra ja Urmas Aun, aitäh! Õppeaasta alguses sai töökorda lasteaia kodulehekülg http://tahekild. koo.ee/. Huvilised saavad koduleheküljel tutvuda Tähekildude tegemistega, lugeda õppekava, uudistada menüüd, leida üles vajalikud kontaktid jpm.

2013. aasta detsembrist kuulub Kõo lasteaed Tähekild Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustikku. Eesti tervist edendavate lasteaedade kolm olulisimat tegevusvaldkonda on: koostöö arendamine ja tugevdamine erinevatel tasanditel laste ning lasteaia personali tervise nimel; lapse arengule ja tervisele soodsate tingimuste loomine; lapse arendamine ja tervisliku eluviisi kujundamine. Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustikku kuulub aastalõpu seisuga 230 koolieelset lasteasutust üle Eesti Alanud aasta toob mitmeid traditsioonilisi üritusi ja muid toredaid tegemisi.

Plaanis on näiteks tüdrukute nädal, teatri nädal, avatud uste päev, tervisliku toidu nädal, perespordipäev, luuaralli, keskkonna- ja säästva arengu nädal (seal hulgas Teeme ära! Ikka koostöös vanematega!!!), loomulikult ka rahvakalendri tähtpäevade tähistamine ja palju, palju muudki. Veel enne kevade saabumist, loodetavasti veebruari kuus, toimub koolitus lastevanematele. Teema on seotud koolivalmidusega, kuid täpne koolituse pealkiri ja toimumise aeg on veel täpsustamisel. Igatahes ootame KÕIKI vanemaid ja soovi korral ka vanavanemaid koolitusest osa võtma. Täpsema info leiate peagi lasteaia koduleheküljelt ja kuulutustelt.

Etteruttavalt anname teada, et lasteaia lõpupidu on sel aastal planeeritud 30. mail kell 17.00 (ikka selleks, et võimalikult paljudel vanematel ja vanavanematel oleks võimalik kohal olla).