Paberil, mille kuivadest numbritest võivad õpetajad, õpilased ning lapsevanemad saada küll erinevaid emotsioone, kuid ühes võivad hinnete saajad olla kindlad — kõik lihtsalt numbritesse koondatud arvamused on sinna poetatud heatahtlikult.

Ootuses, et järgmisele vaheajale minnes oleks õpilasel ning vanematel veel suurem rõõm nendest väliselt mittemidagiütlevatest numbritest. Nii on see vähemalt Vormsi koolis, mille õues on hekk veel roheline ning vaid üksikud mahalangenud kollased vahtralehed annavad teada, et on sügis.

Mis juhtus siis Vormsi koolis esimesel veerandil. Sügisel ikka sügisesed toimetamised. Seenerikkad metsaalused meelitasid Vormsile Tartu Ülikooli seeneuurijad, kelle õpetuste järgi leiti metsa alt üles ammu tuttavad kukeseened ja siiani veel päris tundmatud seenemoodi tegelased.

Igal aastal kaks korda võib Vormsi kohal taevas, mererannal ning niitudel näha lindude parvi, kes otsivaid sobivaimaid elupaikasid. Seekord siis lendavad nad soojemale maale.

Tänavune aasta on Vormsi õpilastel lindude vaatlemise ja tundmaõppimise aasta. Õpetaja Age juhendamisel valis iga õpilane endale linnuliigi, millest valmib referaat ning kevadisele konverentsile ettekanne.

Sügiseks kasvasid kooliaias suureks porgandid ja kaalid, sirgusid till ning petersell, päevalillgi sirutas meist kõigist kõrgemaks. Seda ikka tänu õpilaste ja õpetaja Ene suvi läbi kestnud hoolitsusele.

Mihklipäeval aga tehti kokkuvõtteid ning suuremate ning riukamate aiasaaduste kasvatajad said auhinnad. Kooliaias valminu jõuab lõpuks kokatädi Gerda nobedate näppude alt aga õpilaste toidulauale. Nii nämma on oma aias kasvanu.

Õpetajate päev koolis — alati rõõmus ja heatujuline. Vanemad õpilased saavad õpetajatena tunda selle ameti esimesi kogemusi ning väikeste valmistatud tort pidi seekord paljudel keele alla viima.

Sport ja Vormsi kool, kes neid jõuaks lahutada. Sügisene kooli spordipäev ning osavõtmine Läänemaa üritustest, kus tutvustati Vormsit — orienteerumisjooks Haapsalus ning Läänemaa mitmevõistluste meistrivõistlused. Karl Kukk saavutas selle tubli neljanda koha. Eestvedajateks õpetajad Evelin ja Malle.

Niipalju siis toimetamistest Vormsi koolis sellel sügisel. Põhitöö, õppimine aga jätkub jälle novembris ning kõik tahavad ju jõuluvanale rõõmsa näoga patsi lüüa.

Kaunist jätkuvat sügist Teile kõigile Vormsi lasteaia ning kooli poolt.