Elavat huvi tekitas ühistegevuse ümarlaud, millest võttis osa poolsada suvepäevalist. Ümarlaua eestkõnelejad Teet Killing, Toomas Lemming, Üllar Metsand ja Peep Põntson leidsid, et eelkõige peaks riik toetama füüsilistest isikutest metsaomanikke, praegune olukord, kus toetatakse metsaomanikfirmasid ei ole otstarbekas. Seega peaks ühistegevuses jälgima rahvusvahelise ühistegevuse põhimõtteid, kus need probleemid on reguleeritud. Kahjuks aga on praegustes õigusaktide ühistegevuse põhimõtted reguleerimata. Metsaomanike edu võti on suurem aktiivsus sh metsade majandamine ühistegevuse kaudu.

Metsa-, seente-, puude- ja veteputukaid tutvustas tuntud entomoloog Urmas Tartes, lastekirjanik Juhani Püttsepp rääkis huntidest ja hundielust. Maime Saar tutvustas ravimtaimi ja nende omadusi, Allan Selin liblikaid, erilist põnevust pakkus öine liblikapüük ja liblikate määratlemine. Spordiprogrammi osavõturohkeimaks alaks kujune kanuutamine, ka vibulaskmine ja saapavise olid populaarsed. Saapaviset oli tutvustamas selle ala Eestisse maaletooja Valeri Luukka. Kultuuriprogrammi sisukusele lisas kaalu soome-ugri maailmas kuulsa folklooriansambli "Toorama" esinemine, mida võiks lugeda suvepäevade üheks tipphetkeks.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et suvepäevad õnnestusid igati. Sellele aitasid kaasa ilus ilm, läbimõeldud programm ja kohaletulnute positiivne meelestatus ning aktiivne osalemine suvepäevade üritustel. Suvepäevadest osavõtnud avaldasid soovi, et metsaühistute suvepäevad võiksid muutuda traditsiooniks ja olla veelgi märgatavamaks ettevõtmiseks tulevikus. Metsaühistute tegevus vajab enamat teadvustamist ja tutvustamist.