Läinud aasta plusspoolele jääb kodulehe uuendamine, mida oli mitu aastat plaanitud. Kertu Elfenbein kavandas MEPÜle ka ilusad tänukirjad.

Juhatuse liige Inna Loorits pakkus välja mõtte hakata oma liikmete ettevõtteid külastama ja alguse sai sari „Iseendale külla".

Esimesel korral uudistati Sipa, Laukna ja Kullamaa ettevõtjate tegemisi. Tänavu on kavas minna Kasti-Valgu piirkonna ja Märjamaa- Varbola-kandi ettevõtjate juurde.

MEPÜ liikmed püüavad koguda uusi teadmisi ja sestap kutsutakse huvitavaid esinejaid. Läinud sügisel oli psühholoogiaalane lühikoolitus Märjamaa raamatukogus, kus konsultandidkoolitajad Signe Valsberg ja Kati Kreis rääkisid isiksuste erinevusest ning kuidas seda oma töös ja inimeste juhtimisel arvestada. Rahvarohke oli Märjamaa kinosaalis Garri Raagma loeng, milles ta avas Eesti maapiirkondade tulevikuvõimalusi. Tavapärased on ühenduse suvepäevad, mis mullu toimusid Pärnumaal. Tänavused suvepäevad koos esmaabikoolitusega on kavas pidada Hobulaiul, kus õpetusi jagab kiirabiarst Mare Liiger.

Ühenduse järgmine ettevõtmine on 29. märtsil Märjamaa perearstikeskuses ette võetav tervisekontroll. Jätkuvad ka ettevõtjate kohviõhtud koos harivate ettekannetega.

Näiteks ühenduse arhitektist liige Anne Lannes on esitlenud slaidikava koos loenguga maailma kuulsaimate arhitektide töödest. Järgmiseks külaliseks on plaanitud kutsuda Tiina Gill, et osa saada tema kaunist fotogaleriist.

Ettevõtjad peavad vajalikuks teha rohkem koostööd Märjamaa gümnaasiumiga, et külvata ettevõtlusseemet. Mullu sügisel kattus kooli minek Entrumi ettevõtlusüritusega ja Elviira Aruksaar sai mentoriks ühele Tallinna noormehele. Tänavu sügisel tahab MEPÜ uuesti direktori ja õpilastega kohtuma minna.

Sel aastal on juba olnud Katrin Aedma koolitus teemal "Teadlik keskkonna loomine enese sees ja enese ümber".

Lumepuuduse tõttu jäi küll ära plaanitud talispordipäev Russalus, kuid spordipäeva mõtet pole kõrvale heidetud. Ühiselt käidi Draamateatris. Tavapäraselt on korraldatud ja tuleb tänavugi oma bowlinguturniir ja jõulupidu. Jätkuvalt kirjutatakse projekte oma tegemiste toetamiseks.

Mahukas sisuline ettevalmistustöö oli õppereisi korraldamiseks Poola, kuid see jääb osalejate nappuse tõttu ära.

Aastakoosolekule oli kutsutud ka Märjamaa vallavanem Villu Karu. Ta rääkis valla ees seisvatest suurematest probleemidest, nimetades haridusteemat (koolivõrgu korrastamine), sotsiaalvaldkonda (sotsiaaltoetuste asemel on vaja sotsiaalteenuseid) ja energiasäästu (lõpetada valla hoonetes elektriga ja kergkütteõliga kütmine ja minna üle kas pelleti- või maaküttele või õhksoojuspumpadele). Kuulajad lisasid omalt poolt vajaduse teede hooldusele suuremat rõhku panna.

Avaldati rahulolu valla kodulehe uue struktuuri ja väljanägemise üle ning tunnustati vallavanemat näoga rahva poole olemise ja meeldiva suhtlemise eest.

Mõlemad pooled kinnitasid soovi edaspidigi kokku saada ja ühiselt lahendusi otsida. Esimene ümarlaud toimubki juba 1. aprillil.