Kuigi Euroopa Liidu riikidel on erinevad siseriiklikud hädaabinumbrid, saab kõigis liikmesriikides 112 kaudu kutsuda õnnetusjuhtumi korral kiiret abi (pääste, politsei ja kiirabi). Kahjuks ei tea 3/4 Euroopa Liidu elanikest veel 20 aastat pärast ühise hädaabinumbri loomist, et 112 on üle-euroopaline number ja töötab kõikjal.

112 Foundation presidendi, Emmanuel Pauli sõnul „on 112 kõigi Euroopa kodanike jaoks mõeldud teenus, kuid kahjuks ei tea enamik Euroopa Liidu elanikest, et seda on võimalik kasutada teistes liikmesriikides. Seetõttu on meie eesmärgiks teavitada kõiki Euroopa elanikke 112 poolt pakutavatest võimalustest“. Iga-aastase 112 Päeva tähistamiseks ja 112 loomise 20. aastapäeva puhul korraldatakse paljudes Euroopa riikides erinevaid üritusi ühise hädaabinumbri tutvustamiseks. Mõnedes Euroopa linnades moodustakse avalikes kohtades 112 numbri kujulisi inimkette ja kaunistatakse 112 teemal kuulsaid ausambaid.

Eestis korraldati 112 Päeva puhul Haabersti linnaosa kõigis lasteaedades 112-teemaline päev ja lapsed tegid lumele numbri 112. Kõigis päästekomandodes toimusid lahtiste uste päevad. Häirekeskuses tutvustas hädaabiteenuse arenguid koostööpartnerite esindajatele ning lisaks toimusid Häirekeskuse piirkondlikes keskustes kohtumised kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.