Kuna 2011. aasta on Euroopas kuulutatud vabatahtliku aastaks ning Tallinn kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit, oli seekordne Euroopa päev pühendatud just nendele teemadele.

Päev algas Euroopa-teemalise luulevõistluse parimate autasustamisega. Lastekirjanik ja luuletaja Heiki Vilep oli kõik konkursile laekunud tööd üle vaadanud ja valinud oma lemmikud. Kui tänukirjad olid kätte jagatud, esitas 9. klassi õpilane Triinu Harro ettekande Euroopa kultuuripealinnade ideest ja traditsioonist ning tutvustas kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.

Pärast seda jaguneti kolme töötoa vahel. Koomiksite töötoas koostati arvuti abil koomikseid, euroküpsiste töötoas küpsetati euromärgikujulisi küpsiseid ning kolmandas töötoas tutvustas YFU Eesti oma tegevust.

Youth For Understanding (YFU) on rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, mis pakub haridusliku eesmärgiga kultuurivahetusprogramme enam kui 60 riigis.

Päeva lõpuks söödi koos küpsiseid ja räägiti päevamuljeid. Oli tore tähistada ühte järjekordset Euroopa päeva meie koolis.