„Enam tunti huvi lastele ja noortele mõeldud trükiste ning keskkonnateemaliste ja üldinfot sisaldavate materjalide vastu," ütles Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo. „Samuti pakkusid huvi nii trükised, kus oli ära toodud Euroopa Liidu kaart, kui ka erinevad Euroopa seinakaardid, mida jagasime umbes poolsada."

Osa messikülalistest olid Katrin Reimo sõnul ühtlasi regulaarsed teabekeskuse külastajad ning nemad tundsid huvi eeskätt just viimasel ajal ilmunud trükiste vastu, kuna varasemad olid enamasti juba olemas.

Euroinfo messitelgis said huvilised ühtlasi proovile panna oma teadmised 17 euroalasse kuuluva Euroopa Liidu riigi euromüntide tundmises. Oli neidki, kes vastasid pikemalt mõtlemata kõik riigid õigesti, kuid enamikul vastajatest oli siiski mõtlemist ja kaalumist rohkem ning enamasti tuli paari-kolme riigi puhul ka eksimist ette. Eriti suureks „komistuskiviks" osutusid seejuures Slovakkia mündid, sest neil oleva kirja „Slovensko" tõttu peeti neid tihtipeale hoopis Sloveenia müntideks.

Vähemalt poolte õigete vastuste puhul said huvilised endale mälestuseks Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse sümboolikaga meene. „Eesmärk ei olnud ju välja selgitada võitjat, vaid tekitada messikülastajates suuremat huvi Euroopa Liidu ja euroala vastu ning teadvustada inimestele võimalust edaspidi meie teabekeskust külastada," rääkis Katrin Reimo.

2009. aasta jaanuaris avatud Europe Direct Viljandimaa teabekeskus asub Viljandi maavalitsuse I korruse fuajees (Vabaduse plats 2). Kohapeal on muu hulgas võimalik leida teavet Euroopa Liidu riikide ja institutsioonide kohta ka internetis.