Peale kolhooside lagunemist pidas Evi koos abikaasaga talu. 1997. a kolis Evi abikaasa ja noorema tütrega Soome elama, kus töötas aednikuna ning talvel kommunaalmajanduse alal. Peale haigestumist koliti aga tagasi Vigalasse.

 Evile on alati meeldinud kultuuriga tegelemine ning ta harrastab nii pillimängu kui laulmist. Evi on aktiivne ühiskondlikus elus. Hetkel laulab Kivi- Vigala naisansamblis „Hõbejuus" ja vajadusel mängib ka klarnetit. Soomes elades kuulus Uudenmaa laste ja noorte tugiisikute panka. Ta on olnud Vigalas korteriühistu juhatuses. Lisaks on Evi Läänemaa Ingerisoomlaste seltsi liige ning hetkel tõlgib soome kirjaniku Pekka Mutaneni raamatuid.

Evi on oma abikaasa Leonidiga olnud abielus 36 aastat ja neil on kolm tütart: Liina Kikas (36 a), Eve Andrejev, lavanimega Eve Andre (35 a) ja Anne Andrejev (30 a). Kohtla-Järvel kasvatas Evi üles kasutütre Valentina Savolainen'i (51), kelle vanemad ootamatult surid. Kõik Evi tütred on valinud kultuuri- ja haridusega seotud tegevused:

Liina on lõpetanud Tallinna Ülikooli kultuuriteaduskonna koreograafi a osakonna. Töötab hetkel Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolis õpetajaeripedagoogina. Peres kasvab 2 last, poeg ja tütar.

Eve on lõpetanud Tallinna Balletikooli. Eve on Eesti Rahvusballeti solist. Ta on saanud mitmeid auhindu ja preemiaid. Eve on osalenud ka fi lmides: Mati Küti nukufi lmis „Põrandaalune" ja Ilmar Raagi „Killing Tartu". Koos Andrus Lauriga on ta lavastanud tantsunumbri „Whatever" (muusika LU:K). Peres kasvab 1 laps, tütar.

Anne on lõpetanud Eesti Humanitaarinstituudi kultuuriteaduse teatriõppe eriala ning töötab Haapsalu Linnavalitsuses kultuurijuhina. Peres kasvab 1 laps, poeg.

Valentina on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi masinaehituse ökonoomika ja töötab TNC-Components fi rma fi nantsjuhina. Peres kasvab 1 laps.

Evi tütred ja nende lapsed on oma töödes ja tegemistes ema eeskujul aktiivsed, rõõmsameelsed inimesed, kes on avatud ja tegusad nii oma töös kui ka ühiskondlikult. Suurem osa selle pere liikmeid laulavad, tantsivad ja osalevad näiteringis - nad on andekad ja teotahtelised.

Tütarde arvates Evi on suurepärane ema, kelle väärtushinnangud on õiged ning kes oma sõnade ja tegudega on olnud neile eeskujuks. Ema on tähelepanelik, märganud laste vajadusi, suunanud ja teotanud nende õpinguid ning tegevusi. Lapselapsed kutsuvad Evit hellitavalt „mammaks" ning nende sõnul on mamma lahke, tore, leebe, kellel on alati kommi ja kes õpetab ning räägib põnevaid lugusid.

Esimese asjana meenus neile huvitav ja tore reis Muhu saarele ja külaskäigud Soome. Väimehe arvates on Evi mõistev, inimlik ja abivalmis. Evi kootud soojad sokid ja mänguasjad teevad rõõmu kogu perele. Evi Andrejev on pensionär. Hetkel ongi tema üheks kõige südamelähedasemaks harrastuseks tegelemine lastelastega, keda rõõmuga hoiab. Evi pere on väga kokkuhoidev ja üksteist armastav. Evi on Vigala valla Aasta Ema ja sobiv kandidaat AASTA EMA aunimetusele.