Sarja koolitused ja praktilised õpitoad on suurepäraseks abimeheks neile, kes on oma elu sisse seadnud või seadmas vanas majas. Loengusarja toetas kohaliku omaalgatuse programm ning seetõttu on see kõikidele osalejatele tasuta.
Koolitused annavad praktilisi teadmisi materjalide valikust ja kasutusest ruumides, avatäidete renoveerimisest, algupärastest välisvärvidest ja Nõmmele omastest haljastuslahendustest. Siseinterjööri-teemaline koolitus toimub 31. märtsil Nõmme muuseumi ruumides (Jaama 18), lektoriteks tunnustatud meister Jüri Kuusmann lubi- ja savikrohvi ning sisevärvide alal. Sisearhitekt Tiiu Lõhmus jagab oma teadmisi eestiaegsetest tapeetidest. Koolitus algab kell 11 ja kestab neli tundi. Päeva jooksul kuulame teoreetilisi õpetussõnu ja tutvume algupäraste materjalidega. Kuulajad saavad vastused oma küsimustele ja lahendused probleemidele.
Õie 17 2011. aasta alguses.


21. aprillil kell 11 algab loeng Nõmmele omasest haljastusest. Oma teadmisi ja kogemusi jagab kolmandat põlve nõmmelane Tõnu Ploompuu, kes töötab õppejõuna Tallinna Ülikooli loodusteaduste osakonnas ja on muinsuskaitseameti maastikuarhitektuuri ekspertnõukogu liige. Haljastuse nüansside maksimaalseks tabamiseks toimub 30. mail jalutuskäik Nõmme aedades, mis algab kell 18 Nõmme kesksest rajoonist aadressil Nurme 23.

12. mail toob loengusari kuulajateni restauraator Kalle Kase nõuanded akende ja uste renoveerimiseks. Kui olete mõlgutanud mõtet oma vana aken plastakna vastu vahetada, siis enne otsustamist kuulake kindlasti ära see loeng. Tarmo Elvisto räägib renoveerimise toetamisest ja põhjustest, miks tasub eelistada algupäraseid materjale tänapäevastele.

9. juunil tutvustab välisvärve rändtisler ja hinnatud renoveerija Vahur Kõrbe. Õpime värve ise kokku segama ja keetma, et leida igale koduomanikule sobiv ja unikaalne lahendus.

21. aprilli, 12. mai ja 9. juuni koolituse aja ja koha teatame Nõmme Sõnumites.

Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, kontaktid selleks leiad siit.