Tööprojekti hea tulemuse saamise ni­mel on koostamise käigus toimunud kaks koosolekut paadisõitu ja vee­liiklust tundvate Puhja inimeste osa­võtul. Täpsustati mitmeid küsimusi, sealhulgas paatide vettelaskmiseks va­jaliku betoonist vette ulatuva kaldtee ehk slipi ehitamist.

Kuivõrd vald ei saa kõrvalkinnistuid kavandatava tegevuse tarvis laienda­da, peame projekteerimise ja ehitami­se mahutama meile kuuluvale kinnis­tule.

Tööprojekti koostamisel on abiks Emajõe Jõeriik SA taotlusel eraldatud raha.

Ehitustööde rahastamise kergemaks ta­lumiseks on vallavalitsus ühendanud jõud Võrtsjärve Kalanduspiirkond MTÜ-ga. Tegevuspiirkonda kuuluva Reku sadama ehitamise rahastamine majandus- ja kommunikatsioonimi­nisteeriumi väikesadamate program­mist on reaalsemaid lahendusi.

Novembrikuu teisel poolel tuli „tead­mata abi" kaevetööde teostamiseks. Projektiga vastuolus on sadama-alale kaevatud sügav kraav, valatud betoo­nist slipp. Ehitis ei ole kooskõlas detailplaneeringuga. Tundmatu teostaja poolt on püütud asjatundmatult en­netada kinnistul omavalitsuse poolt kavandatavaid töid. Puhja vallavalit­sus ei ole väljastanud ehitusluba ega kooskõlastanud ühtegi tegevust.

Suuremahulised omavolilised ehitus­tööd on keskkonnainspektsiooni me­netluses. Ootame uurimise tulemusi. Edaspi­dised tegevused rannakaitsevööndis on tõenäoliselt keskkonna-ameti suu­namisel.

Erakorralise ehitustöö ajal saabus In­seneribüroost Urmas Nugin teade töö­projekti valmimisest.