Taotluse ettevalmistamine oli töömahukas

Selleks, et Euroopa Liidu fondist toetust saada, peab vaeva nägema. Keeduse sõnul midagi kontimurdvat tegema ei pidanud, ehkki taotluse ettevalmistamine oli küllalt töömahukas. Piisav ettevalmistusaeg tagas selle, et taotlus sai õigel ajal valmis.

Infot rahastuskanali kohta saadi peamiselt keskkonnaharidusega tegelevate asutuste kaudu.

„Kuna meil olid osad probleemid niikuinii päevakorras, siis seda lihtsam oli neid sõnastada ja taotluseks vormida," ütles Keedus.

200 aastat vana hoone kestab edasi

Keeduse sõnul oli vaja looduskooli õpitingimusi parandada, kuna järjest enam pööratakse siin tähelepanu uurimuslikule õppele.

„Kuna tegu oli taristutoetusega, siis vast suurem muutus on toimunud meie looduskooli hoonega. Meie õppeklassi vahelagi ja kogu hoone katus oli üpris halvas seisukorras. Projekti käigus vahetati välja hoone katusekonstruktsioonid, ehitati uus vahelagi ning vahetati välja küttesüsteem. Tänu projektile on 200 aastat vana endine meiereihoone jätkuvalt kasutuskõlblik ning see on muutunud senisest keskkonnasäästlikumaks, soojemaks, hubasemaks ning õppeklassi mahub ka suurem arv õpilasi. Renoveeritud hoone võimaldab läbi viia mitmeid uurimus- ja labortöid," rääkis Krista Keedus.

Sagadi looduskooli tulevik on teguderohke

Renoveeritud hoone, uued õppevahendid ning ekspositsioon - kõigest sellest saavad kasu nii töötajad, juhendajad ning ka koolitustel osalejad.

„Tulevik toob senisest enam uurimusliku õppe programme just põhikooli vanemale ja gümnaasiumiastmele, samuti uusi koolitusi õpetajatele. Järgmisel aastal pakume kindlasti ka vabahariduslikke programme ja üritusi, näiteks looduskunstiga seotut. Aga kindlasti tahan siin ka ära märkida, et kuigi meil on ilusad uuenenud ruumid ja vahendid, siis jätkuvalt on meie programmide põhiosaks just ümbritsevas looduskeskkonnas toimuv ning seega viime jätkuvalt lapsi ja täiskasvanuid loodusesse," ütles Keedus.

Projekti nimetus: RMK Sagadi looduskooli õppekeskkonna renoveerimine

Projekti meede: Keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamine

Projekti maksumus: 348 917,29 eurot

Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi toetus: 312 194,26

Omaosalus: 36 723,03 eurot