Arhitekti nägemuses oli propellerikujuline  hoone, rõhuga alumiiniumi/hõbedasel toonil. Katusemeitritele oli väikeseks väljakutseks keskakna (Malmerk Fassaadid) konstruktsioonilahendus. Kahjuks läks hoone eelarve kärpimisel kaduma arhitekti hoone otstarvet arvestav idee muuta hoone kolme serva otsad punavalgeks katuselahenduseks - eesmärk oli jäljendada propellerit.
Foto: katuseliit.ee

Parim kivikatus: Eramu ja abihoone Pilkuse külas, Otepääl (artikli pilt)

Kuna sedalaadi hoonet ei olnud varem Eestis tehtud, siis puudusid alguses ka sõlmede lahendused. Kaared ja sarikad tegi ehitaja ise. Need tuli ehitajal osaliselt välja mõelda kohapeal. Algselt ehitatigi samal konstruktsioonil aga väiksem kõrvalhoone,  millega saadi kätte sõlmelahendused ja nipid. Kõige raskem oligi palkmaja ja katuse aluskonstruktsiooni kokkuviimine, sest teadupärast ju palkmaja aastatega vajub. Siinkohal pidigi ehitaja kasutama loovat mõtlemist.

Parim metallkatus: Ahhaa-Keskus Tartus

Ahhaa teaduskeskus on tavapäratu geomeetriaga: 35-meetrise diameetriga liimpuitkaartega kuppel ja poolkuppel, kolmele betoonpostile toetatud kera, millel on raudbetoonist kausikujuline põhi ja planetaariumi klaaspõrand ning kuplit õhus ühendav kumerate nurkadega galerii. Kõigil neil katustel on katusekatteks Eestis haruldased või esmakordsed katusekatted ehk KalZip alumiiniumprofiilid ja Rheinzink titaantsink kassetid.
Foto: katuseliit.ee

Parim rahvuslik katus: Kose tee, Harjumaa

Kuna antud hoone on arhitektuurimälestis ja muinsuskaitsealune objekt ning katus mitmete viilude, neelude ja vintskappidega, olid tööd väga huvitavad ja pakkusid ehitajale suurt väljakutset. Muinsuskaitsealustel objektidel tuleb alati kasutada traditsioonilisi ehitusvõtteid, kuid saavutada tuleb ka tänapäeva nõuetele vastav soojapidavus katuslael. Selleks peab oskama kombineerida vanu võtteid ja moodsaid materjale ning saavutama kõiki osapooli rahuldav tulemus.
Foto: katuseliit.ee

Vaata veel fotosid ja kõiki teisi konkursile esitatud töid siit.