Saaremaale saabub regati raames kokku 48 suuremat ja väiksemat purjelaeva. Teiste aluste hulgas maabus ka ajalooline Hermann Göringile kuulunud jaht. Flamingo on 17,68 meetrit pikk jahtlaev, mis ehitati 1936. aastal Hamburgis. Selle omanikuks sai Hermann Göring. Tema isiklikku laevastikku kuulus veel teisigi aluseid, kus korraldati kohtumisi natsi-Saksamaa kõrgemate juhtide, sealhulgas ka Adolf Hitleriga.1945. aastast kuulub laev Briti Kieli jahiklubile, kes kasutab seda avamerepurjetamiseks ja treeninguks.

Saaremaa merenädal toimub tänavu enam kui kümnes väikesadamas nii Saare- kui Muhumaal. Kahe nädala jooksul toimuvad mitmed sadamapeod, külalistele on avatud erinevad õpitoad ja maaliringid, osaleda saab hülgevaatlusreisidel, kanuumatkal ning tegevusi leidub veelgi.
 
Merenädala grande finaleks on aga 2.-3. augustil toimuvad ja järjekorras juba 17. Kuressaare merepäevad. Nagu ikka, leiavad end Saaremaale ankrusse heitnud Kuressaare Raiekivi säärelt laada-ala, erinevad folk- ja jazzkontserdid ja hulga tegevusi nii lastele kui täiskasvanuile.
 
Saaremaa merenädala ja Kuressaare merepäevade täpsema info leiab kodulehelt www.merepaevad.ee!