Kõik olid tublisti vaeva näinud ja majapidamised korda teinud. Igal aial oli oma pere nägu ja eks see olegi kõige peamine. Tähtis on see, et pererahvas oma aias ennast mugavalt tunneb ja miskit silma ei riiva ning mööduja pilkki peatuma jääb.

Üksikelamutest hindas žürii parimaks Marika ja Arnold Kakko majapidamise. Leiti, et kogu krunt on hästi hooldatud, mõjule pääseb avarus maja ümber. See majapidamine oli esitatud ka sel kevadel maakondlikule kauni kodu konkursile, kus nende kodu sai ära märgitud.

Üksikelamud: 2. koht – Peeter Lepik

Teise koha sai Peeter Lepiku elamu Are alevikus, mis on väga korras ja kena. Ega mööda sõites midagi algul silma ei torkagi, kuid lähemal vaatlusel tuli maja tagant välja kena kohake, kuhu oli tehtud väliköök, suitsuahi ja mõnus istumiskoht koos lilleaiaga. Tervikuna on krunt hästi hooldatud.

Kolmandale kohale tuli Suigus asuv Sirje ja Alar Jussi kodu. Perel on hooldada suur maa-ala ümber maja, mis on ka alati korras ja niidetud. Maja taga on ilus aiake, kust ei puudu puhkenurk. Silma hakkas ka sinna ehitatud korralik suitsuahi. Perele kuuluvad hooned on kõik hoolitsetud ja näevad kenad välja. 

Üksikelamud: 3. koht – Sirje ja Alar Juss

Elle ja Olev Ammussaare majapidamine liigitus valla kauneima tootmistalu alla. Kuna peremees ja perenaine on igapäevased müüjad Pärnu turul, siis tekkis küsimus, kust võetakse see aeg, et kõik aedviljakasvatus ja majaümbrus nii kenasti korras saab hoitud. Peenrad on nööri järgi sirgeks tõmmatud, samuti majatagused puuriidad, isegi kompostihunnik on kenasti ja puhtalt üles laotud.

Tootmistalu võitja Elle ja Olev Ammussaar

Eripreemia sai välja anda Helja ja Jaan Kaldenile, kes oma korterelamu ümbruses on palju tööd ja vaeva näinud. Nemad on suutnud paari seal elatud aasta jooksul korda teha räämas maja ümbruse. Erpreemia Elja ja Jaan Kaldenile kauni kortermaja õue eest.

Seal, kus lokkas enne umbrohi ja kasvas võsa, on nüüdseks kenad lillepeenrad ja omavalmistatud aiaskulptuurid. Maja taha on rajatud kena istumiskohake. Paksu mullakihi alt on päästetud kõnniteed ning kogu kortermaja ümbruse üldmulje on väga kena. Oma vanusele vaatamata, on nad väga töökad ja tublid.

Suigu küla korterelamutest hakkas silma ridaelamu, kus suure töö on ära teinud Külliki ja Aare Pahk, neile ka selle eest žürii eripreemia. Maja taha on kujundatud väga kena puhkeala, kus looklevad kõnniteed, on istutatud palju lilli, ilupuid ja põõsaid. Ei puudunud ka väike purskkaev. Kogu puhkeala on filigraanselt korrastatud. See oli koht, kust ei tahtnudki ära tulla. 

Eripreemia Külliki ja Aare Pahkile kauni ridaelamu õue eest

Päev oli ilus ja näha sai palju hästi hoolitsetud majapidamisi. Auhinnad anti üle Are valla küladepäeval 23. augustil Suigus. Rohkem pilte saab näha SIIT.