Matka kogupikkuseks võistluse võitjaile kujunes seekord pea 90 km, mis läbiti pooleteise ööpäeva jooksul. Võistluse võitmisel oli aluseks nii matka kontrollpunktides sooritatud ülesannetest saadud punktid, raja läbimise piiraegadest kinnipidamine, orienteerumine kui ka vastutegevusest möödapääsemine.

Skautide poolt korraldatud ERNA matkal said osalenud 114 matkahuvilist proovile panna oma orienteerumisoskused, demineerida miinivälja, hõivata vastase juhtimispunkti, luurata vastase dessanti, läbida 7m kõrgusele puude vahele rajatud kõrgseiklusrada, pidada paintballi lahinguid, lasta liikuvat märklauda, anda esmaabi. Kokku ootas matkalisi ees kümmekond tegevuspunkti, vaheldusrikas matkamaastik ja matka muutis raskemaks öine vihmasadu.

Matkaliste liikumise teekonda on kõikidel huvilistel võimalik ka tagantjärgi vaadata SIIT.

ERNA matka toetajad ja koostööpartnerid on Haridus- ja Teadusministeerium, Kaitseministeerium, Kaitseliidu Tallinna Malev, Nissan, Logotikke OÜ, Rentman OÜ, Riigimetsamajandamise Keskus.

ERNA matk on Eesti Skautide Ühingu korraldatud matk, mis toimub juba 14. aastat järjest, et pakkuda matkahuvilistele võimalus end Eesti ühel raskemal matkal proovile panna.

Eesti Skautide Ühing ligi 1500 liikmega on Eesti üks suurim noorteorganisatsioon, mis kuulub Skautide Maailmaorganisatsiooni, mille liikmeskonnas on kokku 30 miljonit skauti üle kogu maailma. ERNA matka läbiviijateks, keda kokku üle 70, on vabatahtlikud skaudijuhid, vanemskaudid ja skaudisõbrad üle kogu Eesti.