Kalapeo raames korraldas Eesti Grilliliit esimest korda toimuva üleriigilise toiduvalmistamise võistluse Eesti Meistrivõistlused Kalagrillimises 2011. Kuus tundi väldanud võistlusel osales üheksa võistkonda: Paras annus, 100 häda, Kaupmees, Märt ja sõbrad, Virukad, Vihterpalu, M.V.Wool, Jeti, 4 kalatankisti ja agitaator.

Kahes esimeses voorus grilliti söegrillidel M.V.Wooli lõhet ja linaskit, fantaasiavoorus oli roa kohustuslikuks komponendiks võistkonna poolt vabalt valitud kala.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud Annely Sander, Siret Kuldkepp, Silja Pitelkov, Arvi Pitelkov, Eliise Timusk, Kristina Gekk, Tõnu Heidov, Erko Virgepuu, Robert Kuusik, Hans Veere, Luule Vahtra ja Ene Aus.

Eesti Parimaks Kalagrillijaks pärjati harrastuskalameeste võistkond Märt ja sõbrad. Võistkonna kapten Märt Jamnes selgitab: „Meie võistkonnaliikmete pered on Põrnikaklubi liikmed ja lisaks huvile selle ajatu automargi vastu ühendab meid kalapüük ja kokkamine, käime üpris sageli koos ja teeme üheskoos süüa".

Kui võistkonna Märt ja sõbrad fantaasiavooru töö nimeks oli „Ahven toorsuitsu peekonis keeratud ümber banaani", siis fantaasiavooru üks põnevamaid töid oli võistkonna Kaupmees grillitud M.V.Wooli heeringas kohapeal grillil valmistatud šokolaadikastmes.

2012. aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad kalagrillimise meistrivõistluselt punktiarvestuses kolm parimat võistkonda: Märt ja sõbrad, Vihterpalu ja Paras annus.

Võistluse tulemused ja pildigalerii on avaldatud kodulehel: http://kala.grillfest.ee.

Eesti Meistrivõistlused Kalagrillimises korraldasid Eesti Grilliliit, AS M.V.Wool ja Saue Vallavalitsus. Võistluse kaaskorraldajad olid Santa Maria, Reola Gaas, Põltsamaa Felix, A. LeCoq, Balbiino, Greencoal, Nikon, Respo, Pakendikeskus, Juku Mängumaa ja EVG Print.

Võitnud võistkond (foto: Kutt Niinepuu)
Eesti parimad Kalagrillijad 2011 - võistkond Märt ja sõbrad (Foto: Kutt Niinepuu, Eesti Grilliportaal)