Vahva oli spordiväljaku avamine, mille pidid sisse õnnistama ministri, lastekodu juhataja ja lastekodulapse tabavad korvpallivisked. Kuna ministeri kaugvise ei õnnestunud leidis ta, et parem on pall korvi suruda. Vaata videost, kas see tal ka õnnestus.

Hanno Pevkur ütles Delfile antud intervjuus, et riiklikke lastekodusid tehakse järjest korda. Enamik uuenduskuure on kas juba valmis või veel töös, neid tehakse 2-3 erineva projekti järgi. "Viljandis on hoopis teistsugused majad kui siin Haapsalus, Narva-Jõesuuski on lastekodu valmis. Narva ja Kuressaarde on lastekodu tulemas. Praegu jääb veel riiklikest lastekodudest teha Tilsi, aga selle teeme ära järgmisest programmiperioodist," rääkis Pevkur, kelle sõnul minnakse appi ka omavalitsustele.

Sotsiaalministeerium tegi lastesõbralike peremajade ehitamise plaanidega algust juba 2004. aastal. Tänaseks on valminud peremajad Pärsti vallas, Vinnis, Pärnus, Viljandis ja Narva-Jõesuus. Lähiaastatel on Sotsiaalministeeriumil kavas reorganiseerida kõik riigile kuulvad asenduskodud. Aastatel 2012-2013 peaks valmima veel vähemalt 18 peremaja.

Peremajade ehituse peatöövõtu lepingu maksumus on 1 933 348 eurot. Haapsalu peremajade rahastus tuleb 75% Euroopa Regionaalarengu Fondist ning riigi omaosalus on 25%.