Saarele pääseb autoga või bussiga (pluss praamisõit), kuid see võtab, näiteks Tallinnast Kuressaarde, 4 tundi. Mina eelistan lennukit: vaid 30-minutiga oled kohal. Saaremaal on üsna mõnusaks üllatuseks ka rahakotisõbralikud madalad hinnad, nii et endale puhkuse lubamiseks ei peagi olema väga rikas inimene.

Niisiis, mida võib näha Saaremaal? Vastus on kindel – ülipalju! Näiteks, mis maksab ainult Kaali järve (suure kraateri kohal) vaade? Pildil see võib küll tunduda pisikene, kuid reaalselt seda nähes tundub väga võimas. Järve sügavus on 16 meetrit.

Põhjakaldal on palju kõrgeid panku. Minu meelest on Panga pank Eesti üks ilusaimaid kohti üldse. Panga kõrgus on kuni 21 meetrit. Sealt avaneb imekaunis vaade merele. See on koht, kus aeg jääb seisma seal oleva ilu pärast.

Kui rääkida arhitektuurist, siis Saaremaal on, mille üle uhke olla. Saar on näiteks mõisasid täis: Kõljala, Oti, Pädaste jm. Peaaegu igas asulas on oma kirik ning paljud neist on väga vanad: Valjala, Pöide, Karja, Kärla, Kihelkonna või Lümanda. Kõige silmapaistvam arhitektruuriobjekt on loomulikut Kuressaare loss. Kindlus on väga hästi säilinud ning praegu asub seal muuseum, kuhu kindlasti tasub minna, sest seal saab näha väga omapäraseid ja huvitavaid eksponaate.

Saaremaa on ka tuletornide maa. Saare ümbermõõt on umbes 900 km ning ei ole oluline, mis rannas te viibite, lähedal leidub ikka mingi majakas. Kõige huvitavam on vist „Harilaid“, kuna seal läheb maa iga aastaga rohkem vee alla ning majakas seega on vaikselt uppumas. Praegu meenutab see Itaalia kaldus Pisa torni.

Saare kogu rikkust ei saa kirjeldada sõnadega - seda tuleb lihtsalt oma silmaga näha. Praegu aga võin teile pakkuda neid pilte ja videoid vaatamiseks, mis minu meelest annavad kõige paremini edasi selle imelise koha, Saaremaa, väärtuslikkust.