Kõlakoja ehitamise ajal 1935. aastal Tallinna linnapea olnud Jaan Sootsi portree all aga on kirjas: "Jaan Soots - Tallinna Linnapea a 1935 kui oli ehitatud Harjumäe Kõlakoda".

Kõlakoja linnalt 25 aastaks üürile saanud Parklinn Grupp OÜ esindaja, renoveerimistöid juhtinud Jüri Sohharevi sõnul hakkab kohvik teenindama tallinlasi ja turiste, kes on teel Toompealt ja Kiek in de Kökist all-linna, edastas Raepress. Jüri Sohharev kuulub äriregistri andmetel alates möödunud aasta juulist Keskerakonda.

Savisaare sõnul on viimastel aastatel olnud Tallinna Linnavalitsuse üks suurimaid prioriteete linnaruumi avamine, mille näiteks astutakse täna taas sammuke euroopaliku avatud linnaruumi suunas, kui aastaid vaikelus lagunenud Harjumäe kõlakoda ja selle ümbrus ärkavad uuele elule meeldiva kohvikuõhkkonna ja vabaõhukontserte korraldava tõmbekeskusena.

„Meenutaksin siinsamas linnakeskmes autodest vallutatud Vabaduse platsi muutmist riigi esindusväljakuks ja Harju tänava maltsa kasvanud varemetealale modernse, ent vanalinnaga meeldivalt haakuva puhkeala rajamist. Suurima taolise ettevõtmisena jätkub linna avamine merele, mis meie kavade kohaselt päädib kogu merepiiri katva rannapromenaadi väljaehitamisega,“ ütles Savisaar.

„Täna on mõte, mida toetas Tallinna Volikogu vastutustundlikum osa, teoks saanud ja linn muutunud rikkamaks koha võrra, mis pakub võimalust hetkeks tänavamelust kõrvale tõmbuda ning nautida põliste pargipuude kohinat, hingematvalt kaunist vaadet linnale ning ajaloolise promeneerimiskultuuri hõngu, mis möödunud sajandi kolmekümnendatel tõi tallinlased Harjumäele.“

Savisaar nentis, et iga linna arengu taga seisavad inimesed ja kuivõrd seejuures mõeldakse kaaskodanikele, oleneb käibivatest tõekspidamistest ning eetikanormidest.

„Mul on hea meel, et ka liberalismi kõrgperioodil ei minetanud Tallinn ja siinsed ettevõtjad sotsiaalset närvi. Ikka leidub ettevõtjaid, kes soovivad oma tööga valmistada rõõmu laiemale avalikkusele Harjumäe kõlakojale uue elu andnud Jüri Sohharev on missiooniga ettevõtja, kellele Harjumäe kõlakoda tähendas väljakutset peatada ajaloolise ehitise lagunemine,“ ütles Savisaar.