Sama päeva õhtul, kui toimus jooksuüritus, oli Kõrgessaare mõisapargis tore ja rahvarohke jaaniõhtu, kus astusid üles nii VAK-i isetegevuslased kui ka külalisesineja Indiast. Tantsutas rahvast KULDNE TRIO ja tantsupõrand oli esimesest loost alates puupüsti täis. Sekka korraldati nii mõnigi „rahvuslik jõukatsumine", mis leidis samuti publiku sooja kaasaelamise. Oluline oli kindlasti see, et 22. juuni õhtul oli soe ja kaunis suveilm, see on aga ühe väliürituse korraldamise edu pant. Meie jaanituli ei ole pargipuude kaitsele mõeldes küll mitte teab kui võimas, aga juba aastaid Ivo Männi poolt maitsekalt kujundatud.

23. juuni hommikul pidi kell 11.00 algama Jaaniturniir korvpallis ja hakkaski, kuid mitte aleviku korvpalliväljakul vaid spordihoones sees. Nimelt oli ilm eelmisest õhtust teinud 180 kraadise pöörde ja saabunud oli karm sügisilm. Jaaniturniir sai ikkagi kenasti peetud, osales viis võistkonda ja mänge jätkus pealelõunani.

7. juulil toimus Vaba Aja Keskuse spordihoones suvine saalihoki tippsündmus Viskoosa Cup 2012. Kohale oli kutsutud 8 võistkonda. Peab kohe ütlema, et endiselt mängivad soomlased seda mängu paremini, kui eestlased ja nii ongi ka maailmas selle mängu tooniandjateks soomlased ja rootslased. Võistluspäev oli pikk alates hommikul kell 10.00 ja kestes õhtul kaheksani.

Esikoha karika võttis vastu Jäähovi Dream Team Tamperest, teiseks tuli Soome-Eesti valdavalt soomlastest koosnev meeskond Team Old Stars ja kolmandaks platseerus Kataja võistkond Soomest.

Parim Eesti võistkond Saku Fortuna (selleaastane Eesti mv hõbe) sai neljanda koha. Ära peab kindlasti mainima ka selle, et Viskoosa SK võistkond tuli sellel kõrgetasemelisel turniiril viiendaks . Meie võistkonnas mängisid nii U-19 vanuseklassi selleaastased võitjad, kui ka vanemad mängijad ja koostööna siis täiesti rahuldav tulemus.

Nädalavahetuseks, 14.-15. juuli, olime planeerinud kolm erinevat spordiüritust - Luidja rannavolle, Luidja triatloni ja Kõrgessaare tänavakorvpalliturniiri. Kõik kolm võistlust läksid ka igati korda. Rannavolle turniiril osales 17 võistkonda (10 mees- ja 7 naiskonda), triatlonist võttis osa 19 sportlast.

Millegipärast olid osalejad valdavalt mandrilt, kuigi nii meeste, kui naiste arvestuses tuli võit Hiiumaale. Meeste parim oli Steven Linkov ja naistest võitis Ülle Paasoja. Noormeestest oli esimene Oskar Hanko .Laupäeval oli Luidjal täiesti talutav ilm, selle suve kohta isegi ilus ilm.

Tänavakorvpalliturniiriks pühapäeval pidime vihma pärast jällegi spordisaali kolima. Tänavakorvpalli-turniirist võttis osa 7 võistkonda ja siinjuures on hea mainida, et võitjateks tulid vennad Andres ja Kristjan Kuuse koos Eesti rahvuskoondise mängija Joosep Toomega. Vabaviskevõistluse võitis samuti Joosep Toome, kes suutis ühe minuti jooksul vabaviskeid tabada 15. Head konkurentsi pakkus talle teiseks jäänud Koit Kalmus, kolmandaks tuli Vaiko Kivi.

Nende ürituste õnnestumiseks aitasid kaasa paljud inimesed, olgu nad siinjuures ka ära toodud: Aiver Kark, Kairi Zolotova, Elna Pähn, Evelyn Pähn, Katrin Laan, Mati Kiiver, Ivo Mänd, Andres Tammeveski, Teet Kivisilla, Kirsti Kerves, Linda Lepp, Teet Küttim, Aigor Pahtma, Alex Kark, Vilma Tikerpuu.

Kõiki spordivõistlusi toetas lisaks VAK-i enda eelarvele ja Viskoosa Spordiklubile ka Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp, rannavolleturniiri rahastas ka Euroopa Sotsiaalfondi programm „Liikumine terviseks".

Nagu kirjutise alguses sai öeldud on suvi Hiiumaal sündmusterohke. Soovitan kõigile külastada meie valla erinevates kohtades toimuvaid teatrietendusi, kontserte, spordivõistlusi, külade päevi, kokkutulekuid jne. jne.

Suve jätkuks ilusamat ilma soovides!

Spordivõistluste tulemused

Jaanijooks

3-4 aastased
1. Janori Remmelg

2. Art Hubert Kobar

3. Oskar Lips

5-6 aastased
1. Villem Kütt

2. Kristjan Vesingi

3. Meelis Sõmer

7-8 aastased
1. Kristofer Mell

2. Remi Mäeots

3. Kaspar Kalmus

9-10 aastased tüdrukud
1. Kelly Kallas

2. Siiri Talts

3. Helena Maripuu

9-10 aastased poisid
1. Sven Aigar Tammeveski

2. Kaspar Potisepp

3. Kenet Vaino

9 km jooks

Naised:
1. Reelika Mell 37.56

2. Heidi Võsu-Tatter 42.35

3. Külliki Luks 49.14

Mehed:
1. Stephen Hast 30.59

2. Ahto Tatter 33.26

3. Innar Hunt 37.26

4,5 km jooks

Neiud:
1. Siiri Talts 21.11

2. Karin Pisa 22.09

3. Liina-Mari Roolaht 22.34

Noormehed:
1. Leander Kallas 17.51

2. Kasper Pisa 18.31

3. Mihkel Tammeveski 19.52

Naised:
1. Kati Rüütelmaa 21.00

2. Margit Gross 21.11

3. Annela Kütt 22.11

Mehed:
1. Ivar Reisberg 17.33

2. Alex Kark 17.51

3. Allar Leo 18.20

Jaaniturniiri korvpallis

1. ASKUS: Robert Merimaa , Robert Lilleõis , Heikki Pukk, Priidu Koppel, Jürgen Puuri

2. NIK ja 3. VISKOOSA SK

Luidja triatlon

Naised:
1. Ülle Paasoja 57.58

2. Reelika Mell 1.01.11

Poisid
1. Oskar Hanko 58.10

2. Jarmo Kurba 59.39

3. Aleks Käämer 1.03.35

Mehed
1. Steven Linkov 44.08

2. Peeter Dedov 46.58

3. Magnus Leht 49.03

Kõrgessaare tänavakorvpall

1. KUUSED - Joosep Toome, Kristjan Kuuse, Andres Kuuse

2. VAHET POLE - Martti Vesingi, Vahur Vesingi, Marek Põder, Margus Lauri

3. KORVPALL - Timo Tarkmees, Priit Haavapuu, Sven Tamme

Luidja rannavolle

Naised:
1. Maret Pukspuu ja Liis Toome

2. Kersti Golub ja Everin Padari

3. Mari Vahtra ja Jaana Üksik

Mehed:
1. Janar Madilainen ja Herki Tuus

2. Teet Teemets ja Peeter Luik

3. Ülari Kaibald ja Marek Sahtel