Peale proovi toimus 9. Väikelinnade ja valdade meeskooride võistulaulmine. Seekord võisteldi sünnipäevalaulude laulmises. Rändmalaka ja järgmise võistulaulmise korraldamise au võitsid Võru Meeskoor ja Põlvamaa Meeskoor. Taoline traditsioon sai alguse juba 1996. aastal.

Päeva kulminatsiooniks oli Haaslava Meestelaulupäeva kontsert Kurepalu lauluväljakul. Elava rongkäiguna marsiti üheskoos Kurepalu mändide alla, kus pooleteise tunnise kontserdi kava täitis võimas meestelaul ja puhkpilliorkester Tartu etteaste. Dirigentidena astusid üles Alo Ritsing, Made Ritsing, Jüri Rent, Lauri Breede, Heino Pehk ja Merike Katt. Kontserdi kunstiline juht oli Kalev Lindal. Peale kontserti mängis rahvale tantsuks Haaslava Meeskoori tantsuansambel HAME, kes sellel korral oli solistideks valinud Haaslava vallavanema Priit Lombi ja Võnnu vallavanema Tõnu Muru.

Lisaks muusikaelamuse nautimisele oli õhtu jooksul võimalik julgematel jõudu ja osavust proovida kiikingus. Laste aega sisustasid Vanemuise Kollased Kassid ja Vudila Mängumaa atraktsioonid.

Sündmuse kunstiline juht Kalev Lindal hindas meestelaulupäeva igati korda läinuks: „Esmakordselt korraldas Haaslava Meestelaulupäeva eelmisel aastal loodud organisatsioon MTÜ Haaslava Meeskoor. Usun, et ka laulumehed ja kontserdikülastajad nõustuvad, et korraldus oli igati hea ja õigustatud, kava elamusterohke ning huvitav. Ootame ka järgmisel aastal kõiki Kurepallu kontserdile."

Seekordne Haaslava traditsiooniline laulupäev sai teoks projekti „Mehed Laulma" osana. Projekt rahastati Tartumaa Arendusseltsi ja LEADER programmi toel. Teisteks partneriteks olid Eesti Meestelaulu Selts, Haaslava Vallavalitsus, OÜ Männiku Piim, Emajõe Veevärk, Põltsamaa Felix, Ojamaa Talu, A. Le Coq, Ülenurme Vallavalitsus, Välja talu, Naiskodukaitse, Vudila Mängumaa, OÜ Hanso MK ja OÜ Sahkar TT.

Lisaks Haaslava meeskoorile on Eestis veel 4 tegutsevast maameeskoori, Haaslava meeskoor on üks vanimatest Eesti meeskooridest. Koor loodi 1923. aastal kohaliku kooli- ja koorimehe Aksel Rüütli algatusel. Praegu laulab kooris 44 meest. 1935. aastal korraldati Haaslaval Kurepalus I Haaslava Meeslaulupäev koos Tartu Meeslaulu seltsi meeskooriga, dirigent oli Eduard Tubin. Toonane laulupäev oli pühendatud eesti raamatu 400. aasta juubeli tähistamisele.