Kahel imeilusal suvepäeval õpetati lastele eeskätt ohutut käitumist. Asjatundjate eestvedamisel toimusid praktilised esitlused elust enesest. Laste ja õpetajate lemmik oli liiklusõnnetust imiteeriv päästeoperatsioon aga ka esitlus, kus näidati, mis juhtub, kui põlevale rasvale valada peale
vett. Töötubades tutvustasid politsei, päästekeskus ja kiirabi oma masinaid ja varustust ning õpetasid tule,- vee- ja liiklusohutust.

Päästeameti demineerijad tutvustasid  erinevaid lõhkekehasid, rääkisid, kuidas käituda, kui leiad kahtlase eseme ning näitasid, kuidas töötab pommirobot. Maanteeameti ruumikas telgis viidi läbi liiklusmärkide tundmise ja sõidutee ületamise harjutusi, demonstreeriti rulluisutaja ja rulataja varustust. Suurematele lastele õpetati kasutama turvavarustust liikluses nii rollerijuhina kui kaassõitjana, samuti selgitati põhjalikult turvavöö ja peatoe õiget kasutust. Lisaks selgitasid seadusetundjad uuest liiklusseadusest tulenevaid kohustusi nii ratturile kui rollerijuhile.

Mürgistusteabekeskus õpetas, kuidas ära hoida või toime tulla mürgistustega kodus või koolis.

Nahadisainer Kadri Kruusi ning Kose Kunstikeskuse eestvedamisel viidi  läbi säästva keskkonna käsitöö õpituba.

Lapsi ja õpetajaid käisid tervitamas Harju maavanem proua Ülle Rajasalu ning vallavanemad.

Sündmusest võtsid osa Päästeameti Põhja päästekeskus, Maanteeamet põhja regioon, Politsei-ja Piirivalveamet Põhja prefektuur, Päästeameti Demineerimiskeskus, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Mürgistusteabekeskus, Kose Kunstikeskus, Kadri Kruus.

Ohutuspäeva lõpetasid särtsaka esinemisega populaarsed lauljatarid Merlyn Uusküla ning Ithaka Maria. Kõik soovijad said autogrammi ning kauni mälestuse südamesse. Lauljatarid sõidutas kohale ohutuspäeva ametlik autopartner Mariine Auto.

Ohutuspäeva toimumisele on õla alla pannud: Leader programm Ida- Harju Koostöökogu, Kose Vald, Kõue Vald,  Raasiku vald, Anija vald Alavere kool, Eesti Tervisedenduse Ühing, Eesti Haigekassa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Päästeameti Põhja päästekeskus, Mürgistusteabekeskus (Terviseamet), Politsei-ja  Piirivalveamet Põhja prefektuur, Maanteeamet põhja regioon, Uvic, Premia, Hartwall Jaffa, Paunküla Puhkekeskus, Asraautod, Kodupaber, Ahha Disain, K-U Mell, EgleStuudio, Krimi24, Metsaharvenduse OÜ.

Fotod: Egle Volke