Lugu läheb üha naljakamaks, kui jänksipraadi noolima tulnud Rebane need enda jalga tõmbab, seejärel Harakat, Kukke ja Kanagi kartma hakkab ning tühja kõhtu kapsa ja teradega täidab.

Kui tuul „argpüksid" minema puhub, peavad lustlikud loomad maha Jänesepoisi sünnipäevapeo, mille aukülaline on loomulikult Tibu ning kust ei puudu tibutants ja värvilised munadki.

Näidendi tegid laste jaoks põnevaks ja eriliseks kasvatajad, kes loomarolle täieliku sisseelamisega ja tõetruult esitasid.

1. aprill tuli lasteaeda traditsioonilise Suri-Muri päevana. Kui tavaliselt toimetavad lapsed oma rühmas ning muusika- ja võimlemissaalides, siis naljapäeva hommikupoolik tõi vaba voli minna, kuhu tahad. Lapsed nautisid iseseisvust ja vabadust, käisid külas sõpradel teistes rühmades ning tutvusid suure ja vahva lasteaiaga. Õpetajad võõrustasid külalisi teistest rühmadest, õpetajaabid turvasid lapsi treppidel ja juhtkond pidurdas hoogu koridoride ristumiskohtades.

Kümme minutit enne ühteist hakkas lasteaiapere täiskasvanud pool lapsi kodurühmadesse tagasi „karjatama". Täistunniks oli Suri-Muri päev läbi ja vaikus majas. Ah jaa, see pisiasi veel jäi märkimata - lapsed ka ikka oma rühmas tagasi.

________________________________________________________________________________

Tegelased: Rebane - Kaja Vatt; Jänesepoeg - Merit Israel; Konn - Helgi Rannu; Kukk - Merike Malkus; Kana - Aivi Arjak; Harakas - Kristina Kiviste; Jäneseema - Anu Mälk; Karu - Marge Nõlvand; Mesilane - Anniriin Salutee; Siil - Evelin Tippel; Tuul - Kätlin Jürisoo; Tibu - Elleriin Lepiste
Midrimaa kasvatajad elasid loomarolli täielikult sisse. Foto: Sirje Piirsoo

Küll on tore, et Tibu kingituse tõi. Foto: Sirje Piirsoo

Väike peataolek - kuhu me nüüd küll suures vabadusetuhinas sattusime? Foto: Saue lasteaed