Lapsi olid tervitama tulnud Viljandi maavanem Lembit Kruuse, Viljandi abilinnapea Ardo Agasild ja maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Elo Paap.

Lembit Kruuse meenutas oma jutus, et Viljandimaalt on pärit ka esimene eestlane, kes on saanud olümpiamedali. See juhtus sada aastat tagasi, kui maadleja Martin Klein võitis hõbemedali 1912. aasta Stockholmi olümpiamängudel. „Tehke sporti, olge rõõmsad ja kutsuge oma sõbrad ka kaasa sportima," soovis maavanem väikestele olümpialastele.

Külaliste tervituste järel tegid lapsed maskott Muki juhtimisel veidi soojendusharjutusi ning suundusid seejärel erinevate spordialadega sõprust sobitama. Kokku oli paarkümmend spordipunkti, kus treenerite juhendamisel tutvuti erinevate kergejõustikualadega, nagu näiteks tõkkejooksu, kaugushüppe või teivashüppega, aga ka tennise, jalgpalli, ratsutamise, maahoki jm. aladega.

Mitu tundi kestvatele miniolümpiamängudele oli end osalema registreerunud üle 20 lasteaia ning kokku lustis Viljandi staadionil sportida ligi 400 6-7-aastast lasteaialast üle kogu maakonna.

Liikumispeo korraldas Viljandi Männimäe lasteaed koostöös maavalitsuse, linnavalitsuse, Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustiku, Viljandi spordikeskuse ja teiste abilistega.