125 euro suurune ostutšekk anti Märjamaa Päevade avatseremoonial üle iga kategooria parimale, millega kaasnes ka tänukiri ja Tiina Gilli raamitud autorifoto vastavast objektist. Plekist majamärgi asemel on nüüd dolomiidist majamärk. Tiina Gilli fotod kõigist külastatud paikadest on jätkuvalt üleval Märjamaa rahvamaja Ly galeriis.

Aasta küla 2013

Valgu küla, esindajad Milvi Maripuu ja Ants Riismaa

Valgu küla muudab meeldejäävaks heakorra terviklikkus, tundub, et oma kinnistu - on see siis aiamaalapp, korterelamu ümbrus või ühepereelamu - korrashoid on külarahva jaoks loomulik olukord. Muljetavaldav on mõisahoonet ümbritsev park, mille hooldatusele on raske võrdlust leida.

Kaunis elamu
Sauna 3 Märjamaa, maja esindajad Maaja ja Aavo Orgusaar

Kahekorruseline elumaja püüab pilku alati hoolitsetud majaümbruse ja hea maitsega valitud suvelillekastidega sissepääsude juures

Kaunis kodu
Saida ja Rein Unga, Emma, Orgita küla

Suurejoonelise eramu juurde on rajatud hoonega väga hästi kokku kõlav haljastus, mis sisaldab nii otstarbekat tarbeaeda kinnistu hoovipoolses osas kui ka esinduslikku iluaeda fassaadipoolses küljes ja lõunaküljes. Kauni aia sünni eelduseks on tellija, maastikuarhitekti ja ehitaja hea koostöö. Kirjeldatav aed on ka heaks näiteks sillutise otstarbekusest meie kliimas.

Kaunis maakodu
Helen Vaher, Teet Ermann, Liisu, Leevre küla

Taas kord näide, et ilu on harmoonias ja harmoonia algab otstarbekast ja läbi mõeldud planeeringust. Väga meeldival moel on ära kasutatud nö laenatud vaate meetodit - piirid eri kinnistute vahel puuduvad, külaplats on kenaks jätkuks uusehitust ümbritsevale avarusele. Hästi hooldatud murupind, põlispuud ja lisaks parajas koguses suvelillede konteinereid annavad kokku nauditava maakodu.



Kaunis hoone

Katrina Lemetti ja Toivo Varik, Kõrtsi, Tolli küla

Tolli külas asuva maanteeäärse nukravõitu majakese ümbersündi on saanud paari viimase aasta jooksul huviga jälgida. Hoone taastanud pere on vanas majas näinud eelkõige võimalust, mitte probleemi ja tekkinud mõtted julgelt teostanud - avarad terrassid, päikesepoolne siseõu, loodusliku veekogu võimaluste ärakasutamine.

Kaunis ettevõte
Luhtre Turismitalu, juhatuse liikmed Marje ja Kaido Schmidt, Nõmmeotsa küla
Turismiettevõte, mille haljastuse rajamisel on oskuslikult ära kasutatud kohaliku taimestiku eelised - kerge hooldatavus, vastupidavus, pikaajaline dekoratiivsus. Rohkem hoolt vajavaid suvelilli on kasutatud hoonete läheduses, püsikud ja ilupõõsad on kombineeritud ettevõtte rajamisel säilitatud kõrghaljastusega.