Tänavu oli võistluskavas neli ala, võisteldi võistkondlikus naisekandmises, vabastiilis ning naisekandmise sprindis ja maratonis.

Võistkondlikus naisekandmises võistles 7 võistkonda. Taas oli teistest nobedam võistkond Sõbrad koosseisus: Mauri Zahkna, Marek Zahkna, Renno Remmel ja Merlin Zahkna. Eelmisel aastal saatis neid küll naise kaotamisest tingitud ebaõnn, kuid muidu on nad päris mitmel aastal võidurõõmu maitsnud nii Väike-Maarja võistlusel kui ka MM-võistlustel Soomes. Nemad said õiguse Eesti esindamiseks ka tänavustel naisekandmise maailmameistrivõistlusel. Teise koha sai Sparta klubi võistkond Tallinnast (Laura Reisalu, Mart Kajari, Marek Morozov, Argo Erit). Kolmandale kohale tuli naabervalla Tamsalu võistkond (Siret Kristel, Rasmus Koitsalu, Lenar Rünk, Oliver Eding). Väike-Maarja valla võistkond koosseisus Kalev Nõmmiste, Raul Kütt, Aimar Türbsal ja Aule Rehane sai seekord 6. koha.

Võistkonnavõistlusele lisas tänavu värvi ja põnevust mitme tuntud poliitiku ja erakonna esinemine. Võistlusrajale asusid IRLi, Reformierakonna ja Keskerakonna esindused. Neist osutus edukaimaks Reformierakonna võistkond (Hanno Pevkur, Indrek Kesküla, Allar Adamson, Kai Hinnosaar), kes tasavägises võistluses edestas IRLi (Marko Pomerants, Rainer Miltop, Teet Paju, Merle Laud) täpselt nelja sekundiga. Keskerakond pakkus neile konkurentsi koosseisus Priit Toobal, Raivo Tammus, Hans Kruusamägi ja Siret Kotka.

Põhivõistluses asus võistlusrajale 11 paari, kes olid tulnud Eesti erinevaist paigust: Tallinnast, Viljandist, Pärnust, Järvamaalt ja Kadrinast. Võitjaks tulid Eesti viimaste aastate parimad naisekandjad Alar Voogla ja Kristi Viltrop Tallinnast. Nemad said selgi korral õiguse esindada Eestit juulikuu algul Soomes Sonkajärvil toimuvatel naisekandmise maailmameistrivõistlustel.

Võistlusrajale asusid ka valitsevad maailmameistrid ning eelmise aasta Väike-Maarja võistluse võitjad soomlased Taisto Miettinen ja Kristina Haapanen, kes osalesid Väike-Maarja võistlustel juba viiendat korda. Just nemad olid need, kellel kahe aasta eest õnnestus 11 aastat eestlaste valduses olnud maailmameistritiitel Soomele tagasi võita. Heas vormis olid nad selgi aastal, aga siiski tuli neil alla vanduda Eesti parimatele Alar Vooglale ja Kristi Viltropile ning leppida teise kohaga.

Kolmandale kohale tulid Marek ja Merlin Zahkna Tallinnast. Tublilt esines meie maakonnast Kadrinast pärit paar Tõnis Tulp, Sandra Mark, neil õnnestus tihendas konkurentsis tulla tublile 4. kohale. Soome-Väike-Maarja segapaar Tapio Panttila, Helina Pärnamägi tulid 6. kohale.

Sprindis olid teistest nobedamad Mauri ja Merlin Zahkna Tallinnast. Siingi tuli teisele kohale Soome paar Taisto Miettinen, Kristina Haapanen. Kolmandaks tulid põhivõistluse võitjad Alar Voogla ja Kristi Viltrop. Sprindis osales ka kaks Soome-Väike-Maarja ühispaari: Tapio Panttila-Helina Pärnamägi tulid 6. kohale, Rauno Hokkanen-Gaide Ilves 7. kohale. Ainsa päris Väike-Maarja valla paarina sprindiraja läbinud Hans Kruusamägi ja Siret Kotka lõpetasid võistluse ühekanda kohaga. Kenasti kostümeeritutena pakkusid nad publikule kogu võistluse vältel toredaid ja lahedaid hetki.

Omaette vägitükiga sai hakkama kleenuke Agnes Lõssova Karksist, kes otsustas asuda hoopis ise kandja rolli ja võttis turjale 83-kilose Margus Kõivu. Nemad on võistluse üks staažikamaid paare 11 osaluskorraga. 

Maratoni raske raja julges ette võtta neli paari, kes suundusid võistlusrajale ühisstardist. Võitjaiks osutusid Ahti Männik ja Moonika Orusalu Järvamaalt. Teisele kohale võistles end Soome ja Väike-Maarja segapaar Tapio Panttila ja Helina Pärnamägi ning kolmandaks Tallinna paar Mart Kajari, Laura Reisalu. Kohalikud võistlejad Hans Kruusamägi ja Siret Kotka läbisid lisaks eelnevatele distantsidele vapralt ka maratoniraja.

Võistkondlikus naisekandmises peeti omaette võistlus lihtsustatud ja lustakama juhendi järgi valla külade võistkondadele. Võistlusrajale tuli neli külade esindust. Neile pakkus konkurentsi siin külas olnud sõprusvalla Sonkajärvi võistkond Soomest. Küladevahelises naisekandmises võistles end esimeseks Avanduse, Triigi ja MTÜ Nelikand ees, Eipri jäi neljandaks ja külaliste esindus Sonkajärvilt viiendaks.