Otepää kohustub hoidma pealinna au kõrgel ning väärikalt võõrustama linna külalisi ja puhkajaid.  Linnal on kohustus säilitada Eestimaa lumevarud, viia läbi maailmatasemel suusavõistlusi ning kindlustada külalistele hea meeleolu.

Valitsussaua edasi andes ütles Narva abilinnapea Aleksander Ljudvig, et Narva on hoidnud sügispealinna tiitlit väärikalt, toimunud on mitmeid üritusi, mis on Narvat ka laiemalt Eestis teadvustanud. Talvepealinna tiitli võttis vastu vallavanem Andres Visnapuu, kes lubas vaatamata praegusele lumenappusele Otepääle palju talviseid üritusi.

Talvepealinna lipu heiskas volikogu esimees Aivar Nigol, assisteerisid teemapealinnade esindajad.

Talvepealinna tiitli üleandmisele eelnes Linnamäel peetud paintballilahing, kus Otepää võitles tiitli eest Tallinna, Sügispealinna Narva ja Kevadpealinna Türi ühendvõistkonnaga. Talvelahingu Linnamäel viis läbi paintballilahingute kogenud meeskond - Adrenaliin.ee, Talvepealinna tiitlit aitasid vallutada Otepää Naiskodukaitse ja Kaitseliidu Maleva Otepää Üksikkompanii noored kaitseliitlased.

Otepäälased võtsid talve vastu traditsioonilise Otepää Naisseltsi poolt veetava Talveturuga. Turu perenaiseks on Naisseltsi esinaine Riita Aader. Talveturul söödi ühine supp. Kõikide teiste kaubitsejate hulgas lõid kaasa ka Otepää noored. Otepää Naiskodukaitse avas Talvekirbu, kus sai vahetada igasuguseid asju. Turul osales üle 40 müüja. Osta oli võimalik käsitööd, tööstuskaupa, lihatooteid, maiustusi, saunavihtasid, köögivilju, jpm. Laadalt ei puudunud ka traditsiooniline küpsetatud siga vardas, omavalmistatud kommid, degusteerimisi korraldas AS Võhu vein.

Esinesid lasteaialapsed, Otepää Muusikakooli lapsed ja Otepää Noortekeskuse noored. Keskpäeval pidasid kuuse ümber oma mängutundi Karupojad. Päeva juhtis Marko Pille. Õhtu tõi Keskväljakul kaasa lumevalsi, seejärel juhatas Laura Danilas sisse pidumeeleolu tõstva lauluga tuleetenduse. Talvepimeduse lõi särama meeleolukas ja maagiline elavtule etendus "Talve(v)algus" tulegrupp Flameous esituses. Seejärel said otepäälased nautida Eveko koori talvetervitust Otepää Kultuurikeskuse treppidel.