Uuenduskuuri käigus suurendati viadukti laiusgabariiti ja paigaldati kaasaegsed põrkepiirded "Riisipere viadukti kaasajastamine on liiklusohutuse tõstmise seisukohalt oluline nii üldist liikluspilti silmas pidades kui ka suvistele nädalavahetustele mõeldes, mil antud teelõigul on Lääne-Eesti ja saarte suunalise liikluse tõttu eriti suur liiklusintensiivsus," märkis Raud.
 
Riisiperes elektriraudteed ületav viadukt valmis 1976. aastal ning alates sellest ajast pole viaduktil mahukamaid remonttöid tehtud. "Nüüd läbis ehitis kapitaalremondi ja tänu sellele pikenes oluliselt ka viadukti eluiga," rääkis Raud.
 
Remondi käigus vahetati välja kõik viadukti tugiosad, seda suure tõstevõimega tungraudadega tehtud sünkroontõstetega. "Kokku tegime kuus sünkroontõstet, neist kaks olid umbes 260 tonni ja neli 90 tonni raskused," kirjeldas Raud kõige keerukamaid töid. Silla tugiosade väljavahetamist tehti alati öisel ajal, liiklus viaduktil oli selleks ajaks suletud ja ümbersuunatud
 
Riisipere viadukti renoveerimistööd kestsid tänavu aprillist kuni novembri keskpaigani. Tööde tellija oli Maanteeameti Põhja regioon ja tööde lõppmaksumuseks kujunes 769 661 eurot.